Ο Μάνος Πυροβολάκης, ο τραγουδοποιός που χρωμάτισε με την Κρητική λύρα τις  pop – rock συνθέσεις του, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο προσωπικό ήχο, εμφανίζεται για τρία Σάββατα του Νοεμβρίου στη σκηνή της Αρχιτεκτονικής, με καλεσμένους καλούς φίλους του, για να ζεστάνουν τα βράδια με αγαπημένα τραγούδια. Στην παρέα τους τραγούδια με χαρακτήρα, δικές του συνθέσεις, απρόσμενες διασκευές  κοντυλιές και μαντινάδες με άρωμα Κρήτης. Μαζί του και τις τρεις βραδιές, μία μπάντα εξαιρετικών μουσικών και σταθερός συνοδοιπόρος τα δυο τελευταία χρόνια, ο σπουδαίος τραγουδοποιός Απόστολος Βαλαρούτσος.

manos-pirovolakis-arhitektoniki-noe-2014-afisa-web

Σάββατο 15 Νοεμβρίου
ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ
Δύο υπέροχες κυρίες, οι πρώτες καλεσμένες το Σάββατο 15/11. Με την Μελίνα Ασλανίδου συνεργάστηκαν δισκογραφικά το 2007 στο δίσκο του Μάνου «Στον έρωτα δεν υπάρχει Νικητής», ερμηνεύοντας από κοινού το τραγούδι «Το τελευταίο αντίο» και πραγματοποιώντας, στη συνέχεια,  κοινές εμφανίσεις μαζί με τον Γιώργο Καραδήμο σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Με την Ανδριάνα Μπάμπαλη, συμμετείχαν από κοινού στο σχήμα του Νίκου Πορτοκάλογλου, και αργότερα, ο Μάνος συμμετείχε ως μουσικός – λυράρης στον δίσκο της Ανδριάνας, στο πολυ γνωστό τραγούδι «Μοίρα μου έγινες».

Σάββατο 22/ Νοεμβρίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ
Το Σάββατο 22/11 ο Αντώνης Ρέμος και η Αναστασία Μουτσάτσου φέρνουν στην Αρχιτεκτονική άρωμα λαϊκό και γνήσια τρυφερό. Με τον Αντώνη Ρέμο  συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2004, στις εμφανίσεις τους στο “Αθηνών Αρένα” μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα. Το 2013 συναντιούνται ξανά οι δρόμοι, αυτή τη φορά δισκογραφικά, σε ένα ντουέτο έκπληξη στο τραγούδι «Μπορεί να βγω» σε μουσική Μάνου Πυροβολάκη & Γιάννη Στίγκα και στίχους του Νίκου Μωραΐτη. Με αφορμή το τραγούδι αυτό οι δύο ερμηνευτές θα συμπράξουν ζωντανά, ντύνοντας με το ιδιαίτερο ύφος του καθενός   ενδιαφέρουσες και απρόσμενες ερμηνείες. Με την Αναστασία Μουτσάτσου έχουν συνεργαστεί επί σκηνής σε κοινές εμφανίσεις τον χειμώνα του 2002. Με τη μελωδική της παρουσία  θα θυμηθούν ξανά τις μουσικές τους αναφορές και θα πουν τραγούδια που αγαπούν.

Σάββατο 29/ Νοεμβρίου
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΚΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΡΔΙΝΑΚΗΣ
Μια βραδιά, ατόφια Κρήτη. Σπουδαίοι Κρητικοί δημιουργοί, ερμηνευτές και σολίστες στη σκηνή της Αρχιτεκτονικής το Σάββατο 29 Νοεμβρίου! Ο Μανώλης Κακλής, από τους σημαντικότερους εκφραστές της Κρητικής μουσικής παράδοσης και πλούσια δισκογραφία, αγαπημένος ερμηνευτής στο Κρητικό κοινό και όχι μόνο. Ο Γιώργος Μανωλιούδης, σπουδαίος και ιδιαίτερος ερμηνευτής της Κρητικής μουσικής, στον επερχόμενο δίσκο του συμπράττει με τον Μάνο στον «Κόμπο» ένα ντουέτο, που θα ακουστεί ζωντανά για πρώτη φορά. Ο Στέλιος Σταματογιαννάκης, εξαίρετος νέος λαουτιέρης και δημιουργός της νέας γενιάς της Κρητικής Μουσικής. Δεξιοτέχνης του κρητικού λαούτου και ο Αντώνης Σαλούστρος με σπουδαίες συνεργασίες με τους σημαντικότερους λυράρηδες στο ενεργητικό του. Συνεργάστηκαν πρώτη φορά με τον Μάνο, το 2013 σε μια σειρά εμφανίσεων στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο Μανώλης Βερδινάκης, λαουτιέρης με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος και αισθητική, με πλούσιες συνεργασίες και συμμετοχές σε τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από το κοινό της Κρήτης κι όχι μόνο. Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου η Αρχιτεκτονική  θα έχει έντονο άρωμα Κρήτης!

Παίζουν οι μουσικοί:
Απόστολος Βαλαρούτσος (κιθάρες – φωνή),
Παναγιώτης Κατσικιώτης (ντραμς – κρουστά),
Βαγγέλης Τζάτσος (μπάσο),
Αντώνης Σαλούστρος (λαούτο) 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Live Γκάζι
Ελασιδών 6, Γκάζι
τηλ. 210 9014428
Είσοδος: 12 ευρώ (με ποτό)
Ώρα έναρξης: 23.00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here