Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 και την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, με διάθεση να τραγουδήσει για «Αυτούς που λείπουν πιο πολύ». Ένα μεγάλο μέρος της παράστασης περιλαμβάνει αποσπάσματα από το συγκινητικό αφιέρωμα στους αγαπημένους του απόντες Ξυδούς, Μητροπάνο, Αλκαίο, με τίτλο «Αυτοί μου λείπουν πιο πολύ».

Ένα αφιέρωμα που η ιδέα του, ως προς το καλλιτεχνικό μέρος, έχει τη δική της συγκινητική ιστορία και θα επιφυλάξει σε όλους μας απρόσμενες συναντήσεις.

«Μου λέει τις προάλλες ένας φίλος: «Στριφογυρνάει στο μυαλό μου ένας στίχος του Άλκη, δεν τον θυμάμαι ακριβώς, μιλάει γι αυτούς που του λείπουν πιο πολύ…»
«Απ το Ιπτάμενο χαλί είναι, φίλε, σε μουσική του Λαυρέντη», του απαντάω σχεδόν ακαριαία.

Τώρα χαμένος στων ονείρων μου το χάρτη
όλο ρωτάω πως τα’ φερε έτσι η ζωή
Αυτοί που φύγανε να με καλούν σε πάρτυ
κι αυτοί που ζούνε, να μου λείπουν πιο πολύ.

Κι ύστερα, τα λόγια του Άλκη έφεραν στην κουβέντα τον Μήτσο κι ύστερα τον Μάριο και τον Μάνο.
Κι ύστερα μου ήρθε η ιδέα να κάνω μια γιορτή για τους φίλους μου που φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους ένα μεγάλο κενό. Και μεγάλα τραγούδια. Κι είπα να μπλέξω τα τραγούδια μου με τα δικά τους και να στήσουμε ένα γλέντι σα να είναι όλοι τους παρόντες.

Όχι νοσταλγίες και μνημόσυνα. Μόνο γλέντι. Να βάλω τον Μητροπάνο να τραγουδάει ξανά Τόκα και Αλκαίο. Και τον Ξυδούς στο βάθος δεύτερη φωνή. Και να έρθουνε στη σκηνή, να τραγουδήσουμε παρέα όσοι «φίλοι» μου είναι εκεί. Γι’ αυτούς που μας λείπουν πιο πολύ και γι αυτούς που είναι ακόμα εδώ. Γιατί τα μεγάλα κενά δεν καλύπτονται, παρά μόνο με τα μεγάλα τραγούδια».

Ο Μίλτος θα έχει ακόμα στις αποσκευές του τραγούδια από τους 9 προσωπικούς του δίσκους, τραγούδια απ τις συμμετοχές του σε εργασίες φίλων καθώς και μια μουσική αναφορά στα χρόνια που έζησε στην Κρήτη.

Συνοδοιπόρος κι αυτή τη φορά η Μιρέλα Πάχου που θα παρουσιάσει υλικό απ’ τον πρώτο της προσωπικό δίσκο «ΜΙΡΕΛΑ» που μόλις κυκλοφόρησε.

pasxalidis_2014_11

Τον Μίλτο Πασχαλίδη συνοδεύουν επί σκηνής:
Μιρέλα Πάχου (πιάνο, ακορντεόν, τραγούδι)
Δημήτρης Σινογιάννης (ηλ. Κιθάρα)
Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο)
Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα)
Πάρις Περυσινάκης (κρητική λύρα)

ΜΥΛΟΣ CLUB
Aν. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη
Τηλ. Κρατήσεων: 2310 510081, 6971757500

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση 10 ευρώ
Ταμείο 12 ευρώ

Σημεία προπώλησης:
Έντεχνο – Σάρωθρον – Καφέ Διώροφο (Καλαμαριά)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here