Αίσθηση στο μουσικόφιλο κοινό της χώρας μας -και όχι μόνο- προκάλεσε η απρόσμενη κυκλοφορία νέου δίσκου με 10 ολοκαίνουργια τραγούδια από το μεγάλο έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα και τον νεαρό τραγουδιστή Θάνο Ολύμπιο, μετά από πολλά χρόνια αποχής του «μαέστρου» από τη σύνθεση.

Ο νέος δίσκος «Διάφανος Σταυρός» με ερμηνευτή τον Θάνο Ολύμπιο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μέσα από γνωστή εφημερίδα του Σαββατοκύριακου, μπαίνοντας στα σπίτια δεκάδων χιλιάδων οικογενειών.

Η κυκλοφορία του δίσκου σηματοδοτεί όχι μόνο την επιστροφή του Μίμη Πλέσσα στα μουσικά μονοπάτια που τον καθιέρωσαν ως έναν εκ των κορυφαίων σύγχρονων συνθετών, αλλά και τη συμπλήρωση 50 χρόνων μετά την πρώτη εμφάνιση του στην δισκογραφία με τον δίσκο «Ραντεβού στον αέρα», τα τραγούδια του οποίου έντυσαν μουσικά την ομώνυμη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη.

plessas_olympios_cover_2016_04

Τους στίχους του «Διάφανου Σταυρού» υπογράφουν μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, καθώς και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής όπως οι δημοσιογράφοι Λουκίλα Καρέρ, Δημήτρης Κωνσταντάρας και Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Μεταξύ των στιχουργών συγκαταλέγονται επίσης ο Σταύρος Σταύρου, ο Κώστας Παπαπέτρου, αλλά και η αδικοχαμένη Ιφιγένεια Γιαννοπούλου.

Στον δίσκο συμμετέχουν και οι τραγουδίστριες Δέσποινα Ολυμπίου και Ραλλία Χρηστίδου μέσα από ντουέτα – έκπληξη με τον κεντρικό ερμηνευτή του έργου.

Ο δίσκος «Διάφανος Σταυρός» του Μίμη Πλέσσα με ερμηνευτή το Θάνο Ολύμπιο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στα δισκοπωλεία, για όσους δεν πρόλαβαν την κυκλοφορία του μέσα από την εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here