Ο Νίκος Πρωτόπαπας με αγάπη και σεβασμό παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική δουλειά  του με τίτλο “Tempo – the rebetiko guitars project”, ένα αφιέρωμα στα ρεμπέτικα  τραγούδια της κιθάρας.

“Ήταν το 1985 όταν, φοιτητής ακόμα, ξεκίναγα το ταξίδι μου στον κόσμο της μουσικής. Το ρεμπέτικο τραγούδι έμελλε να με σημαδέψει και, έχοντας πια συμπληρώσει 30 χρόνια ως κιθαρίστας σ’ αυτό το είδος, αισθάνομαι ευτυχής που εξακολουθεί και με μαγεύει κάθε μέρα…
Εμπνευσμένος από όλους τους μοναδικούς κιθαρίστες του ρεμπέτικου, από τον Χρυσίνη, τον Δέδε, τον Περιστέρη, αλλά και τον Σκαρβέλη, ηχογράφησα  αυτά τα 15 τραγούδια με σεβασμό στις διαφορετικές τεχνοτροπίες της σολιστικής αλλά και της συνοδευτικής κιθάρας…
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους σπουδαίους συμμετέχοντες,τραγουδιστές και οργανοπαίκτες… Θα μπορούσα να πω πολλά για τον καθένα ξεχωριστά, αφού μας ενώνουν πολλά πράγματα και εκτός μουσικής… είναι  μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή τους.
Λείπει, δυστυχώς, από αυτή τη δουλειά ο μεγάλος Μπάμπης Γκολές, ελπίζω κάπου,με κάποιον τρόπο να μας ακούει και να τραγουδάει…
Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Αντώνη Ξηντάρη, που ήταν ο βασικός μου συνεργάτης σε αυτές τις ηχογραφήσεις, στην Κατερίνα Τσιρίδου για την κριτική και τις συμβουλές της (…), στον Δήμο Βουγιούκα για τη βοήθειά του στην ενορχήστρωση του «Μη μου παραπονιέσαι» και στον Νίκο Καραπιπέρη που αγκάλιασε και αυτή τη δουλειά με έναν μαγικό τρόπο…»

Νίκος Πρωτόπαπας

protopappas_nikos_2017

Η κιθάρα είναι η βάση κάθε καλής ρεμπέτικης ορχήστρας και ο Νίκος Πρωτόπαπας είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους κιθαρίστες της νέας γενιάς.

Συνεργάστηκε με τους: Αγάθωνα Ιακωβίδη, Μπάμπη Γκολέ, Γιώργο Ξηντάρη, Τάκη Μπίνη, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Μανώλη Δημητριανάκη, Θόδωρο Πολυκανδριώτη, Κούλη Σκαρπέλη, Δημήτρη Τσαουσάκη, Μπάμπη Τσέρτο, Λέλα Παπαδοπούλου, Γιάννη Λεμπέση, Ανθούλα Αλιφραγκή, Μπέμπα Μπλανς, Δημήτρη Ευσταθίου, Νίκο Περγιάλη, Σπύρο Πολυκανδριώτη, Τασία Βέρρα, Σοφία Κολλητήρη, Γιώργο Σαρρή, Σπύρο Λιόση, Θόδωρο Παπαδόπουλο, Δούκισσα, Χαρούλα Λαμπράκη, Κώστα Παπαδόπουλο, Γιάννη Μωραΐτη κ.ά.

Το 2005 μαζί με την Κατερίνα Τσιρίδου και τον Δημήτρη Κρανίδα συνεργάζονται με τον μεγάλο μπλουζίστα Louisiana Red και τους JollyJumper και Big Moe (Blues και Ρεμπέτικο), και αργότερα με τον Bob Brozman, καθώς και με το σουηδικό ρεμπέτικο συγκρότημα «Οι μερακλήδες».

Συμμετείχε δισκογραφικά σε δίσκους των: Μπάμπη Γκολέ, Αγάθωνα, Γλυκερίας, Δ. Ευσταθίου, Ν. Περγιάλη κ.ά., ενώ έχει τη μουσική επιμέλεια στους δίσκους της Κατερίνας Τσιρίδου.

Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος του ρεμπέτικου συγκροτήματος “KOMPANÍA”, με διεθνείς περιοδείες, σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και δύο δίσκους στο τοπ10 των Ευρωπαϊκών charts – WMCE (“KOMPANÍA Live” στο #5 και “RoundTrip” στο #7).

Ο Νίκος Πρωτόπαπας ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων κιθαριστών του ρεμπέτικου, και κλείνοντας 30 χρόνια κιθαρίστας σε αυτό το είδος της μουσικής, παρουσιάζει ένα νέο CD με βάση την κιθάρα και το ρεμπέτικο τραγούδι.

Τραγουδούν: Γιώργος Ξηντάρης, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Μανώλης Δημητριανάκης, Γιώργος Τζώρτζης, Κατερίνα Τσιρίδου, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Σπύρος Πατράς, Στέλλα Καρύδα και Νίκος Πρωτόπαπας, Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης.

Μια διαφορετική ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στο ΠΕΡΑΝ, το καφέ αμάν της πόλης μας,
Λ. Δεκελείας 20, Ν. Χαλκηδόνα την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21.30.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here