Την Πέμπτη 12 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, ο Nomik έρχεται στο Syd Records για ένα μοναδικό Syd session όπου θα παρουσιάσει μια acoustic version του πρώτου του solo album “I Ain’t Gonna Be A King” παρεά με τη Lia Hide και στη συνέχεια, ακριβώς στις 8, καταλαμβάνει τον πάνω όροφο του Barrett για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Της Επιστροφης Της Διαδοχής“.
Θα ακολουθήσει, φυσικά, πάρτυ.

Πριν περίπου ένα χρόνο ο Nomik, frontman του σπουδαίου ελληνικού psych Rock συγκροτήματος Sleepin Pillow και παλαιότερα των Universal Trilogy παρουσίασε στο Αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά το debut solo album του με τίτλο “I Ain’t Gonna Be A King”. Την Πέμπτη 12 Απριλίου στο Syd Ρecords θ’ απολαύσουμε μια ακουστική παρουσίαση του album.

nomik_2017_05

Άκρως ενδοσκοπικό, συχνά μελαγχολικό, με στιγμές μεγάλης ανάτασης και πάντα μελωδικό το “I Ain’ t Gonna Be A King” διατρέχεται από αναφορές σε κλασσική jazz, instrumental και electronic rock, ρετρό ελληνικά, στους ήχους των δεκαετιών του ’50, ’60 και ’70 αλλά και του σήμερα. Οι μήτρες – εμπνεύσεις των τραγουδιών, προέρχονται είτε μέσα από προσωπικά βιώματα του καλλιτέχνη αλλά και φανταστικές αναζητήσεις, είτε από παρατηρήσεις του πάνω σε καταστάσεις της καθημερινότητας με το γυναικείο φύλο μέσα στο χρόνο.

10 ιστορίες με στοιχεία φανταστικού, πραγματικού, κλασικού ακόμη και comic που προσεγγίζουν κλασικές φόρμες των πτυχών της γυναικείας προσωπικότητας και ύπαρξης, μέσα στις οποίες όμως αντανακλούν χιλιάδες κρυμμένες ιστορίες μιας κι εκεί έξω, ευτυχώς υπάρχουν, δρουν και κρύβονται αμέτρητοι τύποι γυναικών.

Η ποιητική συλλογή του Κίμωνα Χαραλάμπους (aka Nomik) ‘’Της επιστροφής της διαδοχής’’ από τις εκδόσεις Ακυβέρνητες Πολιτείες αποτελεί ένα κολάζ στίχων από τραγούδια ξεχασμένα και μελωδίες που ποτέ δε γράφτηκαν, ένα ψηφιδωτό από επτασφράγιστες αλήθειες και μυστικά φανερωμένα, ένα μωσαϊκό από τόπους, ανθρώπους κι ανεκπλήρωτα όνειρα. Ένα εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης του ίδιου μας του εαυτού στις λεωφόρους και στα στενά των λέξεων και των εννοιών τους.

Πέμπτη 12 Απριλίου
Έναρξη: 19:00

Syd Records & Barrett
Πρωτογένους 13, Αθήνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here