Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, ο Πάνος Μπίρμπας ανεβαίνει για μια και μοναδική φορά στην ιδιαίτερη σκηνή του αγαπημένου FAUST Bar-Theatre-Arts μαζί με την εξαιρετική και ανανεωμένη μπάντα του, για την επίσημη παρουσίαση επί σκηνής του δεύτερου προσωπικού του άλμπουμ “Finchley Road”, που θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο από τη Violins.

Ο δίσκος αυτός τιτλοφορείται “Finchley Road” και αποτελείται από δέκα νέα τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από ιστορίες με φόντο την πόλη του Λονδίνου και ηχογραφήθηκαν στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο. Ατμοσφαιρικός, λιτός, με κρυμμένα ταξίδια, με τόνο φυγής και προσμονής, ο δίσκος πραγματεύεται τον έρωτα και ότι αυτός γεννά. Μιλάει για τον άνθρωπό σου, την ουσία της ύπαρξης του και το φόβο της απώλειας του.

Σε καλεί στο δωμάτιο ενός μοτέλ, στη λιακάδα και στη σκοτεινιά του έρωτα. Βαδίζοντας στη ζόρικη πλευρά του δρόμου, ο δίσκος μας συστήνει τον άστεγο σαμάνο του Finchley Road, ο οποίος αποτέλεσε το ερέθισμα για την δημιουργία του ομώνυμου τραγουδιού του δίσκου. Η βεβαιότητά του για τη ματαιότητα και τα αδιέξοδα της ζωής και ταυτόχρονα η σοφία του να αντέχει, συναντούν τον πόνο και την οργή του πρόσφυγα στο “The boat”.

birbas_2017_11

Ο δίσκος αποτελεί μια σύγχρονη μουσική προσέγγιση με πολλά στοιχεία από την εναλλακτική ροκ σκηνή. Τα έντονα ρυθμικά στοιχεία, τα ατμοσφαιρικά κιθαριστικά riffs, οι βρωμισμένες μπασογραμμές και τα αναλογικά synths δημιουργούν ένα ηχητικό τείχος που περιβάλλει τους στίχους. Με ενορχηστρώσεις πέρα από τις συνηθισμένες νόρμες και με το πάθος, τη δύναμη, την εσωτερικότητα και τη λυρικότητα να συνυπάρχουν, το LP “Finchley Road” αποτυπώνει αλήθειες, συναισθήματα και σύγχρονους προβληματισμούς του δημιουργού.

Μαζί του οι:
Φώτης Παπαθεοδώρου: κιθάρες
Δημήτρης Κλωνής: τύμπανα
Μάνος Αναγνωστόπουλος: μπάσο
Γιάννης Μαρίνης: πλήκτρα
Διαμαντής Καλαφατιάδης: πλήκτρα

+ Φίλοι

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου

FAUST
Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα
Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 210 3234095

Είσοδος: 5 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here