Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στις 21:30, ο Rémi μας παρουσιάζει τον δικό του Brel, αυτόν της δικής του κουλτούρας, της δικής του γενιάς. Χωρίς «πειράγματα» και χωρίς μουσικές παρεμβάσεις, ο Rémi πλησιάζει αυτόν τον μουσικό πλούτο, γεμάτο στίχους ζωής.

Λίγα μπορούμε εδώ να προσθέσουμε για τον Jacques Brel. Το “Ne me quitte pas” είναι πια ένας ύμνος στην αγάπη, παγκόσμιος ύμνος, παγκόσμια αγάπη. Ο Rémi μας πλησιάζει στον κόσμο αυτό της ευαισθησίας και της ανθρώπινης σχέσης, τον κόσμο του Brel, με την απλότητα που ο ίδιος ο καλλιτέχνης πάντα επεδίωκε. Απλότητα στην έκφραση και τη μετάδοση στίχων και μουσικής, με την απόλυτη δύναμη του πνεύματος που μας άφησε κληρονομιά ο Brel.

Είναι και για τον Rémi μία μεγάλη βραδιά, εφόσον πρόκειται για την  πρώτη γαλλόφωνη συναυλία του χρόνου, με σημαία τα Tricolore News και TV5 Monde. Αφιέρωμα στον Brel, στο κέντρο της Αθήνας, στον Κεραμικό, στην Αθηναΐδα, για το κοινό της Αθήνας, το γαλλόφωνο, και μη, σε μία προσέγγιση με απόλυτη ειλικρίνεια.

O Rémi είναι Γάλλος και μένει στην Αθήνα. Αγάπησε το κέντρο της πόλης, και μας έφερε τη δική του μουσική ζωή, απλά, χωρίς υπερβολές.

Έτσι θα μπορούσαμε ίσως να πούμε πως αυτή η βραδιά Brel, έχει γνήσια γαλλικά στοιχεία! Πέραν όμως της «γεωγραφικής σύμπτωσης», ο Rémi με τη δική του προσωπική έκφραση, μας τραγουδάει Brel, σαν να ήταν τραγούδια του σήμερα. Με τη δύναμη και την ευαισθησία του δημιουργού, ο Rémi μάς αφηγείται τον δικό του Brel, έχοντας πλήρη συνείδηση της εποχής μας.

remi_afisa_2015_10

Αθηναΐς Πολυχώρος Πολιτισμού
Καστοριάς 34-36, Κεραμεικός
Κρατήσεις: τηλ. 210 3480080 και στο viva.gr

Είσοδος 12 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here