Ένας θεσμός που γεννήθηκε πέρυσι, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

Το ΔιεθνέςMimeArt Festival” είναι, όπως προδίδει ο τίτλος του, ένα Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών αφιερωμένο στο σωματικό θέατρο (mime από το pantomime). Ο λόγος αντικαθίσταται από τη μίμηση (παντομίμα) και την κίνηση, ενώ η μουσική, τα εφέ και όλες οι σύγχρονες τεχνικές του σωματικού θεάτρου και του τσίρκου, συνδυάζονται παρουσιάζοντας νέες φόρμες θεατρικής έκφρασης. Οι λέξεις «χάνονται» και δίνουν τη θέση τους σε μια άλλου είδους «ομιλία» που κερδίζει τον κόσμο με την αμεσότητά της.

Μετά την πρώτη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, όπου επιλέχθηκαν τέσσερις μοναδικές παραστάσεις από την Ευρώπη, αλλά και την Ιαπωνία, το International MimeArt Festival συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά και απλώνει τις δράσεις του και στην Αθήνα.

Το φετινό πρόγραμμα στην Ελλάδα περιλαμβάνει τον Ziya Azazi, τον σύγχρονο Δερβίση που ενώνει Ανατολή και Δύση.

Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα ο γνωστός χορογράφος και χορευτής, ο ανατρεπτικός Περιστρεφόμενος Δερβίσης, Ziya Azazi, στις 17 Οκτωβρίου στο Passport Κεραμεικός.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την δουλειά του και έχει συνεργαστεί με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες, όπως τους Jan Fabre, Silvert Hoyem, Mercan Dede, Burhan Ocal κ.ά.

Ο Τούρκος DERVISH Ziya Azazi φημίζεται για τις εξαιρετικές σόλο χορογραφίες του, πάντα βασισμένες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι.

Γεννημένος στην Αντιόχεια της Τουρκίας, ξεκίνησε σε μικρή ηλικία τις σπουδές του στον σύγχρονο χορό, ενώ το 1999 άρχισε να εξερευνά τον παραδοσιακό χορό των Σούφι.

Το 1999 χαρακτηρίστηκε, επίσης, ως «ο πιο εντυπωσιακός χορευτής της χρονιάς» από το περιοδικό “Ballet International Magazine” κι έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό.

Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, συνεργάζεται με σημαντικά θέατρα όπως τα Vienna Volksoper, Theaterhaus Stuttgart, Grand Théâtre de Geneve κ.ά. ως χορογράφος και σολίστ χορευτής.

azazi_2016_10

Η συνεχής αναζήτησή του για νέες τάσεις εναλλακτικών χορογραφιών και η μελέτη του πάνω στον παραδοσιακό χορό των Σούφι, οδήγησε στη δημιουργία της σόλο παράστασης Dervish που έχει παρουσιαστεί σ’ όλο τον κόσμο, προκαλώντας παντού τον ενθουσιασμό του κοινού με τις εξαιρετικές χορογραφίες του. Οι επόμενες παραστάσεις του “Icons”, “Ember”, “Energy” και “Bolero” χαίρουν εξαιρετικής αποδοχής, ωστόσο η παραγωγή “Dervish” θεωρείται μια από τις σημαντικότερες χορογραφίες του, μια παράσταση – σταθμός, μέσω της οποίας έδειξε για πρώτη φορά πώς μια τόσο μυστικιστική κουλτούρα, όπως αυτή των Σούφι, μπορεί να μεταφρασθεί σε μία σύγχρονη γλώσσα.

Ο Azazi δημιουργεί μοναδικές σόλο χορογραφίες με διαφορετικές εκδοχές, πάντα βασιζόμενες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι. Η τεχνική του έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως αριστουργηματική.

Η παράσταση αποτελείται από 2 μέρη, “Azab” και “Dervish in progress”, και τη συνοδεύει η μουσική του γνωστού Τούρκου καλλιτέχνη, Mercan Dede και του Αυστριακού Uwe Felchle.

Πριν την παράσταση θα γίνει εισαγωγή στη μουσική των Σούφι, από τον δεξιοτέχνη στο ούτι, Βασίλη Παπανικολάου.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τον Ziya, ο οποίος θα δείξει και τις βασικές τεχνικές των κινήσεων των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων.

Passport Κεραμεικός
Kεραμεικού 58 και Μαραθώνος, Αθήνα
Τηλ. 210 5222203

Ώρα: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 28 ευρώ (αριθμημένες θέσεις), 23 ευρώ (καθήμενοι χωρίς αρίθμηση), 18 ευρώ (όρθιοι, μαθητές, φοιτητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας).

Σημεία Προπώλησης: ticketservices.gr, viva.gr, 11876, καταστήματα: Public, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here