Γραμμένη αρχικά με τον τίτλο «Χερώνυμο και Γιοζέφα» το 1807 μέσα από τη φυλακή, η νουβέλα του Χάινριχ Φον Κλάιστ «Ο Σεισμός στη Χιλή» έχει να κάνει με τον έρωτα των δύο χαρακτήρων και την επανένωσή τους κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού στη Χιλή το 1647.

Ο μεγάλος σεισμός απελευθερώνει τους καταδικασμένους ήρωες -τη Γιοζέφα από αποκεφαλισμό και τον Χερώνυμο από την αυτοκτονία- για να οδηγηθούν, ωστόσο, λίγο αργότερα σε ένα τραγικό τέλος από τους κατοίκους της πόλης, όταν καταφεύγουν σε μία εκκλησία, το μοναδικό κτίριο που παραδόξως επέζησε του σεισμού.

Η νουβέλα αυτή του Χάινριχ Φον Κλάιστ ανεβαίνει επί σκηνής για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μετά την Πενθεσίλεια, o Aκύλλας Καραζήσης επιστρέφει με ένα κείμενο του ίδιου συγγραφέα και μια ομάδα νέων ηθοποιών, τέσσερις εκ των οποίων ήταν μαζί του και στην Πενθεσίλεια. Οι ηθοποιοί είναι απόφοιτοι του Εθνικού Θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών.

«Ο Κλάιστ έχει τον τρόπο του να μας βασανίζει και –εδώ είναι ο θρίαμβός του ως καλλιτέχνη- κατορθώνει να μας κάνει να τον ευγνωμονούμε γι’ αυτό το μαρτύριο».
Thomas Mann

seismos_xili_2015_04

Μετάφραση: Θοδωρής Δασκαρόλης
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης 

Παίζουν:
Μάνος Βαβαδάκης
, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Γιώργος Κατσής, Ελένη Μπούκλη, Γιώργος Ονησιφόρου, Κατερίνα Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Διάρκεια παραστάσεων:
Πέμπτη 30 Απριλίου – Κυριακή 24 Μαΐου 2015 (εκτός της εβδομάδας 4-10 Μαΐου που πραγματοποιείται το Bob Theatre Festival)

Παραστάσεις: Τετάρτη – Κυριακή στις 20:30

BIOS Main
Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ. 210 3425335

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here