Γράφει η Εβίτα Σέρρα
Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

 Ο Σωκράτης Μάλαμας επέστρεψε από την καλοκαιρινή του περιοδεία και χάρισε στο κοινό της Τεχνόπολης μια μοναδική εμφάνιση στις 19 Σεπτεμβρίου. Φτάσαμε στην Τεχνόπολη νιώθοντας ανακουφισμένοι αφού ο καιρός αν και συννεφιασμένος, τελικά μας έκανε τη χάρη και δεν έβρεξε.

Παρόλα αυτά η Τεχνόπολη …πλημμύρισε. Πλημμύρισε από κόσμο, συναίσθημα, φωνές και όμορφες μουσικές. Η σχέση οικειότητας άλλωστε που έχει ο Σωκράτης με τα “πουλάκια του” είναι ένα από τα συστατικά των επιτυχημένων live του. Ο Σωκράτης δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο αφού ερμήνευσε πάρα πολλά από τα κομμάτια του. Τραγουδήσαμε πολύ δυνατά το “Διάφανος” και “Στην Αμερική”, συγκινηθήκαμε με το “Γράμμα” και το “Της σιωπής”, και αντικρίσαμε ξανά τις αλήθειες που εκφράζουν “Η μνήμη” και τα “Διόδια”.

malamas_live_2016_09_001

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς ότι στην προχθεσινή συναυλία όπως και σε όλες του Μάλαμα, ο κόσμος τραγουδάει δυνατά σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του live. Το γεγονός αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Δεν ξέρω τον τρόπο που το έχει καταφέρει, αλλά τα κομμάτια του μιλούν στον καθένα ξεχωριστά. Βρίσκεις πάντα ένα κομμάτι του εαυτού σου στους στίχους του καθώς και πολλές προσωπικές αλήθειες. Επομένως δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για να τραγουδήσεις δυνατά τα τραγούδια του.

malamas_live_2016_09_002

Μαζί με τον Μάλαμα,  ο Φώτης Σιώτας και η Λαμπρινή Καρακώστα. Ακούσαμε από τον Φώτη μια υπέροχη ερμηνεία του “Σαν παιδί” και του “Αποσπερίτη”. Όσο για την Λαμπρινή, περίμενα τη στιγμή που θα πει το “Φύλλα αλκαλικά” και το “Να βάλω τα μεταξωτά”. Είναι δύο κομμάτια που πιστεύω ότι πλέον τα ερμηνεύει καλύτερα από τον καθένα!


Για το τέλος κράτησα μια φράση του Σωκράτη: “Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια δυσάρεστη κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να λέμε όμορφα παραμύθια για το μέλλον. Παρόλα αυτά, εσείς πουλάκια μου είστε πάντα εδώ“… Εγώ θα συμπληρώσω ότι είμαστε πάντα εκεί γιατί στα τραγούδια του βρίσκουμε και τα παραμύθια που μας γεμίζουν αισιοδοξία αλλά  και τις αλήθειες εκείνες που μας αφυπνίζουν…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here