Ο Σωτήρης Ψυλλάκης καταθέτει την ψυχή του για 2 μοναδικές βραδιές στο Θέατρο Eliart, με ένα πολύχρωμο πρόγραμμα «Κατά προσωπική άποψη». Ένα πρόγραμμα-ανεξίτηλη σφραγίδα στην πορεία του ερμηνευτή, που σηματοδοτεί το πέρασμα στην νέα, ακόμα πιο δημιουργική φάση της καριέρας του.

Γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής και με ξεχωριστή φωνή, ο Σωτήρης Ψυλλάκης θα παρουσιάσει στο κοινό της Αθήνας ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα, με τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών ου έντεχνου και του λαϊκού τραγουδιού. Κομμάτια δύσκολα, απαιτητικά, που όμως μιλάνε στην καρδιά του, και που επέλεξε να τα μοιραστεί μαζί μας επί σκηνής, σε μια ατμοσφαιρική, αλλά και γεμάτη έντονες συναισθηματικές εξάρσεις παράσταση.

Το μελωδικό αυτό ταξίδι θα παρουσιαστεί για δύο μοναδικές βραδιές (30 Απριλίου και 7 Μαΐου), στην καρδιά του καλλιτεχνικού κέντρου του Κεραμεικού, στην μαγευτική σκηνή του Θεάτρου Eliart. Στο πλάι του θα βρίσκονται εξαιρετικοί και ταλαντούχοι μουσικοί, ενώ τις χαρακτηριστικές καθαρές πενιές του θα χαρίσει ο γνωστός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Ξενοκώστας.

psyllakis_2015_04_001

Ο ερμηνευτής είχε την ευλογία να βρεθεί επί σκηνής, από το ξεκίνημα του ακόμα, με σπουδαίους καλλιτέχνες, μαθητεύοντας με σεμνότητα πλάι τους. Έχοντας διανύσει ατελείωτες ώρες στο πάλκο εδώ και 9 χρόνια, σμίλευσε μια πολύ ιδιαίτερη καλλιτεχνική ταυτότητα, ενώ ο ζεστός και ειλικρινής, λαϊκός, χαρακτήρας του, αντανακλάται στις ιδιαίτερες ερμηνείες του, όπου γεμάτες πάθος, δεν αφήνουν ασυγκίνητο και τον πιο απαιτητικό ακροατή. Έτσι, δημιούργησε το δικό του κοινό, ένα κοινό που αγαπά το ποιοτικό λαϊκό τραγούδι, και που είναι δίπλα του σε κάθε βήμα, απολαμβάνοντας ιδιαίτερες μυσταγωγικές ερμηνείες.

Κάπου εκεί, άνοιξε διάπλατα και το μονοπάτι στο ευρύ κοινό και τα ραδιόφωνα, κάνοντας τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα, πλάι στις διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες/ στιχουργούς Ιωάννα&Αρετή Σπανομάρκου, που του χάρισαν ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του δίσκου τους, το «ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ», το οποίο θα ακουστεί φυσικά και στην παράσταση. Ένα κλασσικό λαϊκό εξάρι, με έντεχνες αποχρώσεις, ένα τραγούδι υψηλών απαιτήσεων, που χρωματίζει με δυνατές πινελιές η μοναδική ερμηνεία του Σωτήρη Ψυλλάκη.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο ερμηνευτής στο Θέατρο Eliart τις Πέμπτες 30/4 και 7/5, θα περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια όπως : «Τα βεγγαλικά σου μάτια», «Καίγομαι και σιγολιώνω» «Έρημοι δρόμοι», «Απόκληρος», «Δραπετσώνα», «Κάνε λιγάκι υπομονή», «Άνθρωποι Μονάχοι», «Φαίδρα», «Να κοιμηθούμε αγκαλιά», «Με τα μάτια κλειστά», «Ταχεία», ζεϊμπέκικα και άλλες διαχρονικές επιτυχίες. Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια μεγάλων δημιουργών, από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Τσιτσάνη και τον Βαμβακάρη, ως τον Κραουνάκη και τον Βαρδή, μέσα από την παράδοση, αλλά και τις δημιουργίες νέων συνθετών.

Μια διαφορετική άποψη, ένα μοναδικά αρμονικό μωσαϊκό εντέχνου και λαϊκού τραγουδιού, ερμηνευμένο από έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές της νέας γενιάς, τον Σωτήρη Ψυλλάκη. Μια παράσταση που οι μουσικόφιλοι δεν πρέπει να χάσουν…!

Παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Ξενοκώστας: Μπουζούκι/σολίστ
Γιάννης Τζιαμπάζης: Πιάνο
Γιώργος Καλυβάς: Κιθάρα
Νάνσυ Αγγελάκη: Κρουστά
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αρετή&Ιωάννα Σπανομάρκου

Πέμπτες 30/4 και 7/5
Έναρξη 21:30

Θέατρο ELIART
Κωνσταντινουπόλεως 127, Αθήνα
Στάση Μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Τηλ κρατήσεων: 210 3477677

Είσοδος: 10€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here