Τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, στις 8:30μ.μ., ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, μαζί με καθηγητές και σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών, θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, επικεφαλής του τμήματος λαϊκής μουσικής, μπουζουκιού και συγγενών λαϊκών οργάνων του Ωδείου Αθηνών θα συνοδεύσει τους σπουδαστές του στην ετήσια συναυλία εξετάσεων. Μαζί με τους συνεργάτες του και καθηγητές του Ωδείου,
Νίκο Στρατηγό, πιάνο
Νίκο Καινούργιο, κιθάρα
Σπύρο Γλένη, κρουστά

Η Λένα Αλκαίου, η Κατερίνα Ντίνου, ο Φώτης Θεοδωρίδης, η Χριστίνα Μιχαλάκη, ο Αλέξανδρος Ψωμόπουλος και ο συνθέτης, θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που είναι απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών, τιμώντας έτσι το γνήσιο καλό ελληνικό τραγούδι.

polykandriotis_2018_06

Τη συναυλία θα προλογίσει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Κοινωνιολογίας της Ιστορίας του Παντείου πανεπιστημίου, Διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής – μουσικολόγος.

Στο πρώτο μέρος οι σπουδαστές και ο δάσκαλος τους θα επιδείξουν στο κοινό τη φιλοσοφία της Λαϊκής αρμονίας, πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η λαϊκή μας μουσική παράδοση. Είναι αποσπάσματα από το βιβλίο του Θανάση Πολυκανδριώτη «Λαϊκή Αρμονία».

Αμέσως μετά οι μεθεπόμενοι μαθητές, θα παίξουν και θα τραγουδήσουν τέσσερα ελληνικά κομμάτια.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Ωδείο Αθηνών
Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής, 1ος όροφος
Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα (Στάση Μετρό: Ευαγγελισμός)
Πληροφορίες: Γραμματεία Ωδείου Αθηνών, τηλ. 210 7240673

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here