Ποιητής: «Αρχίζει μια αναγέννηση. Μια απροσδόκητη αναγέννηση φύσηξε απότομα πάνω από σφαγές λαών κι αδιάφορη για τις σφαγές… Πρόκειται να έρθει το νέο είδος των ανθρώπων. Μια νέα ράτσα. Οι παλιοί άνθρωποι κι αυτός ο τρομαγμένος λαός πρέπει να εξαφανιστούν».

Γυναίκα: «…Δεν αγαπάω την τέχνη. Είναι επικίνδυνη για τη ζωή. Τίποτε δεν συγκρίνεται με τη ζωή. Όμως εγώ σεβάστηκα τη σχέση του με την τέχνη. Δεν είχε άλλη ζωή από την τέχνη, κανέναν άλλο τρόπο να ζει. Πόσες φορές τον λυπήθηκα γι’ αυτό… Αγαπάω σημαίνει κάνω ένδοξο έναν άνθρωπο».

Η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής, μετά την επιτυχημένη πρώτη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, την παράσταση «Ο βασιλιάς της Ασίας».

Πρόκειται για ένα κείμενο που έχει δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Χατζής, συνθέτοντας φράσεις από το σύνολο του πεζογραφικού και μεταφραστικού έργου του Γιώργου Χειμωνά.

Η παράσταση, αναδεικνύει την άμεση και αέναη σχέση του Δημιουργού με το Δημιούργημά του. Η Λυδία Κονιόρδου, θα “διαλέγεται” και θα “μάχεται” -άλλοτε ως λογοτεχνική ύπαρξη και άλλοτε ως υπαρκτό πρόσωπο- με τον Ποιητή, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Πρωτότυπη μουσική για την παράσταση, γράφει ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης.

Πριν την είσοδο των θεατών στον χώρο της παράστασης, προβάλλεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ένα video art, σε σκηνοθεσία της εικαστικού-γλύπτριας Κατερίνας Αθανασίου, εμπνευσμένο από το πεζογραφικό έργο του Γιώργου Χειμωνά. Στο video art ακούμε και τη φωνή της Ζυράννας Ζατέλη να διαβάζει το πρώτο μέρος από τους «Χτίστες».

vassilias_asias_2014_10

Συντελεστές
Σκηνοθεσία/Διασκευή/Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής
Επιμέλεια σκηνικού χώρου/Κοστούμια: Κατερίνα Αθανασίου
Πρωτότυπη μουσική/ανασύνθεση χορικών: Νίκος Ξυδάκης
Επιμέλεια Κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Οργάνωση Παραγωγής/Φωτογραφικό υλικό: Γεωργία Λένη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννης Ντάσιος

Ζωντανά επί σκηνής παίζουν οι μουσικοί:
Σαξόφωνο: Δημήτρης Χουντής
Sound design/live electronics: Γιώργος Πούλιος

Video art:
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αθανασίου
Σενάριο: Κατερίνα Αθανασίου Κωνσταντίνος Χατζής
Ειδικοί βοηθοί σεναρίου: Γεωργία Λένη, Γιάννης Ντάσιος
Μοντάζ: Θοδωρής Βογιατζίδης

Συμμετέχουν: Ζυράννα Ζατέλη, Χρύσα Φωτοπούλου, Ελένη Τζώρτζη, Αλίκη Στενού, Γιάννης Ντάσιος, Δημοσθένης Μπουντούρης, Θοδωρής Μελιγκάρης, Αντιγόνη Οικονόμου, Ελένη Οικονόμου

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418550

Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:30

Διάρκεια 65′

Τιμές εισιτηρίων:
12€, κανονικό
9€, Μαθητικό /Φοιτητικό / Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών / ΑμΕΑ / Άνω των 65

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here