Αποστολή” ονομάζεται το καινούργιο CD του Ζαχαρία Καρούνη που μόλις κυκλοφόρησε από την εταιρία “Δίκτυο” του Πάρη Μήτσου. Ο Ζαχαρίας Καρούνης για πρώτη φορά υπογράφει τη μουσική του συνόλου των τραγουδιών σε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Τους στίχους υπογράφουν οι Γιάννης Μ. Καρούνης, Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος και σε ένα τραγούδι ο Γιώργος Παυριανός.

Ο Ζαχαρίας Καρούνης είναι ένας τραγουδιστής της νέας γενιάς , ο οποίος στην πορεία του ευτύχησε να συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα της μουσικής και όχι μόνο τέχνης (Σταύρος Ξαρχάκος, Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Λεοντής, Δόμνα Σαμίου, Βαγγέλης Κορακάκης, Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Λίνα Νικολακοπούλου, Μάνος Ελευθερίου, Μιχάλης Γκανάς κ.α.).

karounis_2017_09_001

Στον δίσκο αυτό θα λέγαμε πως αποτυπώνει μουσικά όλα τα ηχοχρώματα που τον διακρίνουν ως καλλιτέχνη αντλώντας απο τη ρίζα της παράδοσης μας μέχρι τις ευαίσθητες και συγκερασμένες νότες της Δύσης.

Το συγκρότημα Polis Ensemble συνοδεύει τον Καρούνη σε τρία τραγούδια ενώ σημαντική και άκρως τιμητική θεωρείται και η συμμετοχή της μεγάλης μας ηθοποιού Δέσποινας Μπεμπεδέλη στο Τραγούδι της Φιλιώς. Τραγούδι που γράφτηκε για την επιτυχημένη παράσταση Φιλιώ Χαϊδεμένου.

Στο δίσκο συμμετέχει επίσης ο Χρήστος Δημητρίου, ένας εκπληκτικός  Ρομά τραγουδιστής με τον οποίο ο Ζαχαρίας Καρούνης μοιράζεται το τραγούδι “Μορφέας”.

Ενορχηστρώσεις έκαναν οι: Χρήστος Θεοδώρου, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Polis Ensemble, Θοδωρής Κουέλης και Στέφανος Δορμπαράκης.

Τα σκίτσα του δίσκου φιλοτέχνησε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ενώ η ηχοληψία, οι μίξεις και το mastering έγιναν στο studio Κυριαζής με ηχολήπτη το Θάνο Καλέα.

cd_karounis_2017

Με αυτό το δίσκο θεωρώ ότι πλησιάζω πολύ στα “κέντρα μου” συνομιλώ με τους προγόνους μου και προτείνω ό,τι μέχρι σήμερα αποτελούσε για εμένα βαριά κληρονομιά. Έσκαψα όσο πιο βαθιά μπορούσα, βρήκα φωνές που δεν ήξερα, συντονίστηκα με συχνότητες που με περίμεναν πολλά χρόνια, πολύ πριν γεννηθώ. Απευθύνομαι στις στέπες του βορρά, στην έρημο του νότου, στα βουνά της Δύσης και στο μυστικό Φως της Ανατολής.
Ζαρενάι σημαίνει “Άνθρωπε της Γης”, αυτός είμαι, στη Γη πάτησα ξυπόλητος σε αυτήν κοιμήθηκα μικρό παιδί σε αυτήν έπαιξα μαζί με τους φόβους μου, από αυτή ζητώ να με συνδέσει με το Φως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here