O Σταυρός του Νότου, έχοντας κλείσει τα 20 χρόνια του και συνεχίζοντας για την 3η δεκαετία μιας σπουδαίας μουσικής πορείας, φιλοξενεί και φέτος καλλιτέχνες που έχουν τιμήσει τις 3 σκηνές με την παρουσία τους τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και νέους, πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες που βρίσκουν έδαφος να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

Ο πληθωρικός «μαντάμ» παιχνιδιάρης τραγουδοποιός συναντά (εν χορδαίς και οργάνοις) τους δύο αγαπημένους ηθοποιούς. Μπαίνει λίγο στα χωράφια τους, παιζοτραγουδά και χορεύει μαζί τους. Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν! Ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά, με jazz διάθεση και rock άποψη!

Ο Γεράσιμος «διηγείται» μελωδικά τα τραγούδια, πλέκοντας με δεξιοτεχνία και υποκριτική μαεστρία, τη μουσική με το θέατρο, το stand up comedy με την επιθεώρηση. Εξάλλου τι άλλο είναι ένα τραγούδι, από έναν τρίλεπτο μονόλογο μετά μουσικής; Μια μικρή ιστορία με κατάλληλη μουσική υπόκρουση, ένα σενάριο τσέπης, με αρχή, μέση και τέλος.

Ο αδικιολόγητος «Χαμπέας» στο ρόλο που του πάει γάντι, του πολλά βαρύ λαϊκού τραγουδιστή. Λιγομίλητος, σοβαρός, μάγκας, ντυμένος στην πένα αλά παλαιά και βέβαια φωνάρα σαν τους παλιούς καλούς λαϊκούς τραγουδιστές, μιας εποχής που αν δεν τα ‘λεγες δεν έβγαινες στην πίστα.

Όλοι μαζί, είναι κάτι παράξενα γοητευτικό! Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, πειράζουν ο ένας τον άλλον, αυτοσαρκάζονται, βάζουν στο κόλπο το κοινό, τσιγκλάνε τους μουσικούς και απογειώνουν την παράσταση με σπαραξικάρδιες πρόζες, παρεξηγημένα λούμπεν λαϊκά και πιπεράτα παραδοσιακά τραγούδια.

«όχι παίζουμε!» Μια μουσικοθεατρική παράσταση που όσοι την είδαν την άκουσαν! Όποιος τη χάσει; Αδικιολόγητος. Όσοι πιστοί Porcheλθετε! Μη γλύψει κανείς…

Η ταυτότητα της παράστασης :
Παντελής Αμπαζής : ιδέα, κείμενα, μουσική επιμέλεια, πρωτότυπα τραγούδια
Βacking band: ΑΝΩΤΑΤΗ ΖΑΜΠΕΤΙΚΗ
Μάριος Καράντζιος : μπουζούκι, κιθάρα
Rodel : πιάνο

ampazis_gennatas_giannopoulos_2017_12_001

 

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου
Έναρξη: 22.30

Τιμή Εισόδου στο μπαρ: 13€ (με μπύρα-κρασί)

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 2109226975

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here