Το συγκρότημα που ανέτρεψε τα δεδομένα στις live εμφανίσεις, σε μία και μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη! Την Τετάρτη 24 Μαρτίου οι Χειμερινοί Κολυμβητές εμφανίζονται στον Πολύχωρο Πολιτισμού Block33 (26ης Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 533533)

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου με τίτλο “23 ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΩΤΑ”, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προσκαλούν τους φίλους τους της Υπερνομαρχίας Θεσσαλονίκης σε μια εφ΄όλης της ύλης συναυλία στη γενέθλια πόλη τους και μόνιμη κατοικία των περισσότερων από αυτούς.

Όπως συνηθίζουν στις εμφανίσεις τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές εκτός από τα τραγούδια του νέου τους δίσκου θα παρουσιάσουν όσα τραγούδια φέρει η βραδιά και όσα τους ζητηθούν τους οκτώ δίσκους της 30ετούς παρουσίας τους στη δισκογραφία, αλλά και άλλα ανέκδοτα, εφ’ όσον βέβαια υπάρξει χρόνος, γιατί συνήθως από τα τραγούδια των δίσκων  μαζεύονται πάρα πολλά και αναγκάζονται να τα μοιράζουν σε πολλές βραδιές. Ο τελευταίος τους μόνο δίσκος περιλαμβάνει 25 τραγούδια!

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα κατέβουν σε πλήρη σύνθεση πλην του Δημήτρη  Πολυζωίδη που ζει μόνιμα στη Βιέννη και ο οποίος συμμετέχει βασικά στις ηχογραφήσεις τους και σπάνια, όποτε μπορεί, στις συναυλίες τους. Θα προσπαθήσει πάντως να  έρθει μια και είναι κοντά το Πάσχα και καλά θα κάνει να έρθει να δει τους γονείς, την αδελφή του και τα ανήψια του.

Θα παρευρίσκονται βέβαια σίγουρα οι:

Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι, στίχοι,σύνθεση), Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, τραγούδι), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, τραγούδι), Χάρης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Κώστας Σιδέρης (μεσομπούζουκο, τραγούδι), Θοδωρής Ρέλλος (κλαρίνο) και Διονύσιος Ρούσσος (κιθάρα, τραγούδι).

Από τα μικρόφωνα θα παρελάσουν, όπως συνήθως, σωρός άγνωστων τραγουδιστών που θα σχηματίσουν μαζί τους αυτοσχέδιες χορωδίες σε διάφορα τραγούδια.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Είσοδος: 15 ευρώ

Ακολουθεί βιογραφικό του συγκροτήματος:

Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ έχουν ήδη εισέλθει στην τρίτη δεκαετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979. Οι μουσικοί που το απαρτίζουν είναι οι:

Aργύρης Μπακιρτζής: Φωνή
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αυτοδίδακτος μουσικός. Γράφει στίχους και μουσική

Κώστας Βόμβολος: Ακκορντεόν, κανονάκι
Γεννήθηκε στο Βόλο. Γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο

Δημήτρης Μυστακίδης: Κιθάρα, φωνή
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι λαϊκός κιθαρίστας

Χάρης Παπαδόπουλος: Μπουζούκι
Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Γράφει μουσική

Θοδωρής Ρέλλος: Σαξόφωνο
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Mode Plagal. Ασχολείται με τη σύγχρονη τζαζ και την παραδοσιακή μουσική.

Μιχάλης Σιγανίδης: Κοντραμπάσσο, μαντολίνο, φωνή
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Κώστας Σιδέρης: Τζουράς, φωνή
Γεννήθηκε στη Φλώρινα. Αυτοδίδακτος μουσικός.

Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ όμως, αν και επταμελές συγκρότημα, έχουν πολλούς συνεργάτες κύριους και περιφερειακούς. Τον Σταύρο Καραμανιώλα, σχεδόν 100 ετών, δημιουργό τραγουδιών και ποιημάτων εκ Καζαβατίου Θάσου, τον Διονύσιο Ρούσο, πολυτεχνίτη εκ Περιστερίου, τους ΡΟΞ, χορωδία υπερηλίκων εκ Θεσσαλονίκης, μπάντες Δυτικής Μακεδονίας και άλλους πολλούς.

Οι επτά έως σήμερα δίσκοι του συγκροτήματος είναι:

«ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ»
«ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΜΥΡΟΒΟΛΟ»
«Μ΄ΑΓΑΠΑΣ» soundtrack από την ομώνυμη ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου
«ΔΑΚΟΚΤΟΝΟΙ»
«ΟΧΙ ΛΑΘΗ, ΠΑΝΤΑ ΛΑΘΗ»
«Η ΜΑΣΤΟΡΑΝΤΖΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΕΜΠΙΛ»
«ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ»
«23 ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΩΤΑ»

Παράλληλα τα περισσότερα μέλη των ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ ακολουθούν την προσωπική τους διαδρομή στην ελληνική μουσική σκηνή και έχουν ξεχωριστά πολλές αξιόλογες δισκογραφικές παρουσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here