ΜΕΝΙΤΑ: «Μέσα στα μάτια του κάτι σκοτεινό λαμπύριζε. Αλλά η κοιλιά μου, μέσα της, με γαργαλούσε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι κοιλιές δεν κάνουν ποτέ λάθος.»
ΝΙΚΟΛΗΣ: Μόνο εμείς υπάρχουμε. Σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σε ολόκληρο το σύμπαν. Υπάρχουμε μόνο εμείς. Οι «Κάτω απ’ τ’ αστέρια».

Η παράσταση «Οι Κάτω απ’ τ’ αστέρια» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα μετά την Καλοκαιρινή περιοδεία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μετά την επιτυχία σε Λονδίνο και Άμστερνταμ, τα δεκάδες sold out σε παραστάσεις στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα και πολλά ακόμη sold out σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας, και τις διθυραμβικές κριτικές κοινού και κριτικών, ο μεγάλος, αγνός και εφηβικός έρωτας της Μενίτας και του Νικολή, του Νικολή και της Μενίτας, επιστρέφει… κάτω από τα αστέρια του Θεάτρου Άλφα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είναι εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, σε ένα γνωστό ελληνικό νησί του Αιγαίου, που δυο νέοι, η Μενίτα και ο Νικολής ανταμώνουν, ερωτεύονται, ονειρεύονται κάτω απ’ τ’ αστέρια και ξεκινούν την πιο ωραία ερωτική ιστορία που θα τους συντροφεύει για πάντα.

Είναι η τελική συνάντηση δυο ανθρώπων που πρόλαβαν να αγαπήσουν ο ένας τον άλλον για πάντα και βρίσκονται για να πουν όσα δεν πρόλαβαν, όσα δεν κατάφεραν, όσα χρωστούν ο ένας στον άλλον.

Κάτω από τον έναστρο ουρανό, δίπλα στη θάλασσα, στα μέρη που μεγάλωσαν, θα θυμίσουν ο ένας στον άλλον την πραγματική εφηβική αγάπη, «εκείνη που σου τη δείχνει το γαργαλητό στην κοιλιά». Θα φωνάξουν, θα τσακωθούν, θα γελάσουν, θα αγκαλιαστούν, θυμίζοντας σε όλους πως ο πρώτος μας εφηβικός έρωτας μένει για πάντα χαραγμένος στις καρδιές μας, μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή, αφήνοντας τα χνάρια του ανεξίτηλα πάνω μας.

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας γράφει με κωμικοτραγικό τρόπο μια σύγχρονη ερωτική ιστορία, καταφέρνοντας να μας θυμίσει την πρώτη μας αγάπη, να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να μας κάνει να αισθανθούμε ζωντανοί, παρασέρνοντας μας σε ένα υπέροχο νοσταλγικό, ερωτικό ταξίδι.

Μια ιστορία με χιούμορ, συγκίνηση, θυμό και καυγάδες, που τροφοδοτεί τις αναμνήσεις μας. Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «Κάτω απ’ τ’ Αστέρια». Αυτή είναι η ιστορία της Μενίτας και του Νικολή. Αυτή είναι η ιστορία όλων μας.

Συντελεστές
Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Σχεδιασμός φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη
Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής
Δ/νση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ.ΘΕΑΤΡΟ Ε.Ε

Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Πρεμιέρα: Σάββατο, 2 Νοεμβριου 2019

Παραστάσεις:
Παρασκευή 23:00
Σάββατο 18:30
Κυριακή 21:00

Διάρκεια: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ
Πατησίων 37, Αθήνα
Τηλ. 210 5221444, 210 5238742

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (προπώληση)
Ταμείο: 15 ευρώ, 12 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση: Από το ταμείο του θεάτρου (11:00-13:00 και 17:00-21:00) και στο viva.gr

Προσφορά στην προπώληση των εισιτηρίων μέχρι και την 01 Νοεμβρίου 2019: 10 ευρώ. Μετά, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 12 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here