Οι Lower Cut, μετά την κυκλοφορία του “Off my Head” και την αποδοχή που γνώρισε από κοινό και κριτικούς, ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή του Death Disco.

Ακυκλοφόρητο ακόμα υλικό, μαζί με τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό, θα δεθούν σε μια περιπλάνηση σε “σκοτεινούς” δρόμους και γεμάτες συνθέσεις. Ο πλούσιος ήχος τους θα πλημμυρίσει για άλλη μια φορά κάθε γωνιά με δυνατές, μοναδικές εικόνες.

Την βραδιά θα ανοίξει ο Πάνος Γούνας, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, προτείνοντας διαφορετικές εκτελέσεις σε alternative pop ύμνους.

lower_cut_2015_04_001

Οι Lower Cut δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2009. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να δουλεύουν σε δικό τους υλικό το οποίο κινείται  στον ευρύτερο χώρο του βρετανικού shoegaze των 90’s και του post-punk κινήματος. Η μουσική τους μπορεί να περιγραφεί σαν ένα μίγμα αιθέριων φωνητικών και ηλεκτρονικών ήχων, μαζί με δυνατές κιθάρες και rhythm section, συνδυάζοντας ποπ μελωδίες με σκληρά ξεσπάσματα. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 2 EP, το “Lower Cut”  τον Φεβρουάριο του 2011, και το “3.3”, τον Απρίλιο του 2012, καθώς και ένα LP το “Off my head” σε παραγωγή Αλεξ Μπόλπαση, που κυκλοφόρησε από την Puzzlemusik τον Οκτώβριο του 2014.

Η μουσική των Lower Cut έχει επενδύσει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Καραΐσκου  «Ιστορίες από το Λιβαδερό» (καλύτερο ντοκιμαντέρ, Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου 2013). Οι Lower Cut έχουν εμφανιστεί στα περισσότερα live stages της Αθήνας, ενώ έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και καλλιτεχνικά concepts μεταξύ των οποίων η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής,  το  2festιval 2010 (Χανιά), το Sleep Project στο 6 DOGS και σε διάφορες δραστηριότητες της φωτογραφικής ομάδας «Διάφραγμα 26».

Death Disco
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30
Είσοδος:5€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here