Οι Bola Suriana, ένα θρυλικό μεξικάνικο συγκρότημα 30 χρόνων, με 19 δίσκους και συναυλίες σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του μεξικανού επαναστάτη Emiliano Zapata, κάνουν μια στάση στην Ελλάδα και εμφανίζονται στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα – Λαμπηδόνα (Πάρκο Αγ. Τριάδας), με ελεύθερη είσοδο, τo Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 21.00!

Μαζί τους η Martha Moreléon (Mεξικό) και ο Alejandro Díaz (Χιλή), γνωστοί και αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό λατίνοι μουσικοί.

Bola Suriana, είναι το όνομα που είχε ο στρατός του Εμιλιάνο Ζαπάτα όταν πήγε να πολεμήσει τις δυνάμεις του δικτάτορα Πορφίριο Ντίας.

Το συγκρότημα με τον ομώνυμο τίτλο, στα 29 χρόνια ύπαρξής τους έχουν δημιουργήσει ένα τελείως προσωπικό στuλ, έχοντας σαν βάση τη μεξικάνικη και την λατινοαμερικάνικη παραδοσιακή μουσική, δίνοντας έμφαση στη μουσική από την πολιτεία Μιτσοακάν του Μεξικού, απ’ όπου και κατάγονται όλοι τους. Συνδυάζουν με εξαιρετικό τρόπο τις φωνές τους με τα διάφορα παραδοσιακά όργανα που παίζουν.

Έχουν περιοδεύσει σε όλο το Μεξικό και έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές σε χώρες όπως η Δανία, Γερμανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ρωσία, Γροιλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Αργεντινή, Βολιβία, Πουέρτο Ρίκο, Κούβα, Χιλή, Καναδά και σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, με μεγάλη επιτυχία!

Οι Bola Suriana είναι:
José Alfredo Barrera Próspero (φωνή, φλογέρες, μπάσο, κιθάρα, κρουστά)
Candelario Ramirez Fuerte (φωνή, μπάσο, βιγκουέλα (μεξ. έγχορδο), κρουστά)
Juan Mejía Almonte (φωνή, βιολί, κρουστά)
Luis Alejandro Castro Lemus (φωνή, φλογέρες, κρουστά)
Cuahutémoc Mejía Rodriguez (φωνή, κιθάρα, μπάσο, βιγκουέλα (μεξ. έγχορδο), κρουστά)
Gumersindo Rolando López Monroy (ρεκίνττο (έγχορδο), μπάσο, κρουστά)

Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Ώρα Έναρξης: 21:00

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα – Λαμπηδόνα
Πάρκο Αγ. Τριάδας

Ελεύθερη είσοδος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here