Οι The BitterSweet παρουσιάζουν live το νέο τους άλμπουμ “The Age Of New Delirium”, που κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 18 Δεκεμβρίου και σύντομα αναμένεται και σε βινύλιο (Ikaros Records). Μαζί τους οι tNt & The After Maths.

Δημιουργήθηκαν το 2007 από τον Νικόλα Αλαβάνο, που υπογράφει τους στίχους και τη μουσική. Ύστερα από διάφορες ανακατατάξεις και αλλαγές μελών, το σχήμα απέκτησε το 2018 την τωρινή του σύνθεση.

Τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Dancing In The Zoo” (διανομή MINOS – ΕΜΙ), που ο μουσικός τύπος καλωσόρισε με πολύ θερμές κριτικές. Το άλμπουμ εμφανίστηκε στα charts και παίχτηκε πολύ στο ραδιόφωνο και το τότε MTV Greece. Τον Νοέμβριο του 2018 σειρά είχε το νέο single – video clip τους “I Like Walking”, προπομπός του 2ου album “The Age Of New Delirium” (Ikaros Records. Ο δίσκος έχει ήδη εμφανιστεί στις ψηλότερες θέσεις των λιστών των Ελληνικών Indie Rock Sites και έχει παίξει σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς στα FM και το web, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στα μέσα Μαρτίου κυκλοφόρησε το 2ο single-video clip τους για το (It’s Been) So Very Long.

Με άξονα τη βρετανική ψυχεδέλεια και με βασικές επιρροές από τη pop-rock σκηνή των 60’s, την prog των 70’s, αλλά και την indie των 90’s, οι συνθέσεσεις των The BitterSweet ξεδιπλώνουν μία μουσική κόντρα ανάμεσα στην αδρεναλίνη του ροκ εν ρολ και την “παραδοσιακή” ποπ τραγουδοποιία. Στόχος των The BitterSweet είναι η διαρκής μουσική αναζήτηση με άξονα την πρωτοτυπία και την καινοτομία της ποπ- ροκ μουσικής του 20ού αιώνα και κινητήρια δύναμη την αγάπη για τη συγκεκριμένη μουσική και την εξέλιξή της,
όπως αυτή διαμορφώθηκε μεταξύ 60’s και 00’s.

Έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ και πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, με τα highlights να είναι η εμφάνισή τους ως opening act στο Ejekt Festival το 2013,
η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Άρδα το 2014, στο Φεστιβάλ Ρεματιάς το 2015 και στο European Music Day Festival το 2016.

Οι TheBitterSweet είναι:
Νικόλας Αλαβάνος – φωνή, κιθάρες
Πάνος Τζινιόλης – τύμπανα | Αντώνης Γκούφας – κιθάρες
Κωνσταντίνος Κοντονίκας – μπάσο | Κωνσταντίνος Μέξης – πιάνο, πλήκτρα

Παρασκευή 17 Μαΐου
Οι πόρτες ανοίγουν: 21.30
Ώρα έναρξης: 22.00

Ίλιον Plus
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17
210 8824383

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here