Γράφει η Ελένη Τσαλκατίδου
Φωτογραφίες: Ιωάννης Αδαμίδης

Συγκλονιστικά μοναδικός ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, στάθηκε μονάχος στην σκηνή της Μονής Λαζαριστών για δυόμιση ώρες και πλημμύρισε συναισθήματα τους παρευρισκόμενους, που έσπευσαν να του χαρίσουν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα, γεμίζοντας απ’ άκρη σε άκρη τον χώρο.

ioannidis_alkinoos_live_2018_09_001

Τι κι αν 1-2 ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας ο ουρανός της Θεσσαλονίκης γέμισε με σύννεφα και οι πρώτες ψιχάλες άρχισαν να πέφτουν, τι κι αν στο μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας ο καιρός δεν στάθηκε «σύμμαχος» του Ιωαννίδη και ο κόσμος κρατούσε ανοιχτές τις ομπρέλες, τραγουδώντας τα αγαπημένα του «Προσκυνητής», «Δεν μπορώ», «Θα ‘μαι κοντά σου», «Βυθός» κ.ά., ο τραγουδοποιός δεν πτοήθηκε ούτε λεπτό και συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά: έχοντας συνοδοιπόρους μονάχα την κιθάρα, το λαούτο και τα τραγούδια του, τραγούδησε και μας «ταξίδεψε» στα μονοπάτια της ψυχής του και σε κόσμους μακρινούς. Η φωνή του κρυστάλλινη, «γέμιζε» την σκηνή και την Μονή Λαζαριστών και σου δημιουργούσε την αίσθηση ότι παρακολουθείς μία ολοκληρωμένη παράσταση και ας ήταν μόνος του σ’ ένα solo πρόγραμμα.


Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το θέαμα επί σκηνής της Μονής κρατούσαν τα τραγούδια του, στην πιο απλουστευμένη τους μορφή, που όμως ακούγονταν πιο δυνατά από ποτέ. Ο ίδιος, σαν ένας τροβαδούρος από τα παλιά, πέτυχε τον σκοπό του: να μας γεμίσει ποικίλα συναισθήματα – χαρά, λύπη, αισιοδοξία, προβληματισμό – και να μας πάει σ’ έναν άλλο κόσμο, σαφώς καλύτερο και ομορφότερο.


Ακούραστος πάνω στην σκηνή, ακόμα και στις στιγμές που η βροχή δημιούργησε κάποιες τεχνικές δυσκολίες και προβλήματα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έκανε άλλοτε πλάκα με τους θεατές, άλλοτε μας διηγήθηκε παλιές, δικές του ιστορίες ή τις ιστορίες των τραγουδιών του, αποδεικνύοντας πως η αμεσότητα είναι ένα από τα χαρίσματά του.


Στο τέλος, οι θεατές τον ευχαρίστησαν, προσφέροντάς του ένα ζεστό χειροκρότημα και ανανέωσαν το ραντεβού τους μαζί του για μία από τις επόμενες φορές που θα επισκεφθεί την πόλη της Θεσσαλονίκης…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here