Ο ταλαντούχος νέος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, Γιάννης Κορίζης τραγουδά μαζί με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Παναγιώτη Λάλεζα, το νέο τραγούδι του δημιουργού, πατέρα του, Δημήτρη Κορίζη, με τίτλο «Γιατί δεν μ’ άκουσες ποτέ» («Δέντρο άρριζο»).

Πρόκειται για ένα τραγούδι – λυγμό, που μιλά για τη μοναξιά του ανθρώπου που έχει ξεκοπεί από τις ρίζες του και πλανιέται στην απέραντη πόλη χωρίς σημείο αναφοράς, μόνος ανάμεσα σε χιλιάδες βιαστικούς περαστικούς.

Το «Γιατί δεν μ’ άκουσες ποτέ» είναι το παράπονο του ήρωα προς τη ζωή, που τον οδήγησε στην εξορία του πλήθους κλείνοντας την οδό της επιστροφής στα πάτρια εδάφη.

Ξορκίζει τη δίνη της ξενιτιάς που παραμονεύει πλάι μας και είναι ικανή να μας παρασύρει στο βυθό της λησμονιάς, χωρίς μια «σταλιά ψυχή» να μας απομένει για να βρούμε το κουράγιο να αναδυθούμε στην ηλιόλουστη επιφάνεια της ζωής.

Σε μια εποχή που τα τραγούδια μιλούν ως επί το πλείστον για αφηρημένα σχήματα και έννοιες, ο Γιάννης και ο Δημήτρης Κορίζης δημιουργούν ένα τραγούδι βιωματικό που αφορά την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου να ανήκει κάπου, σ’ έναν τόπο που δεν θα είναι μετέωρος αλλά πρωταγωνιστής της ζωής του.

Οι ερμηνείες του Παναγιώτη Λάλεζα και του Γιάννη Κορίζη αποδίδουν με συγκλονιστικό τρόπο τον περίτεχνο στίχο του Δημήτρη Κορίζη που δίνει φωνή σ’ έναν ήρωα που θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Σ’ έναν ήρωα που αποζητά την αγάπη σε έναν κόσμο που με ευκολία ανταλλάσσει μηνύματα, αλλά αδυνατεί να μοιραστεί οτιδήποτε άλλο εκτός από πληροφορίες.

Η σύνθεση και η ενορχήστρωση ακολουθούν τους αρχέγονους δρόμους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και υπογραμμίζουν την ελπιδοφόρα συνέχεια που συντηρεί ζωντανή τη σύγχρονη δημιουργία.

Το τραγούδι «Γιατί δεν μ’ άκουσες ποτέ» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here