Μετά από απουσία ετών, ο Πάνος Μπίρμπας επανέρχεται στη δισκογραφία με το τρίτο προσωπικό του album, “Dandelion”, που κυκλοφορεί σε δίσκο βινυλίου και ψηφιακά από την United We Fly.

Τα singles “Bloom” και “November” έχουν ήδη ανοίξει το παράθυρο για μερικές κλεφτές ματιές στον κόσμο του “Dandelion”, ένα κόσμο γλυκόπικρων ιστοριών όπου ο χορός του «κλέφτη» στον άνεμο (“Dandelion”) υποβόσκει παντού και πάντα. Ένας χορός που μας προσκαλεί κρυφά να σηκωθούμε από τη καρέκλα και να προτιμήσουμε το φως από το σκοτάδι.

Το “Dandelion” είναι σκηνοθετημένο ενορχηστρωτικά από τον ίδιο τον δημιουργό και στηρίζεται καθαρά πάνω στις αρχές του songwriting, με ένα μείγμα επιρροών που ξεκινάνε από τα 60s και καταλήγουν στην ονειρική μελαγχολία των Nick Cave, Leonard Cohen, Madrugada και Tindersticks. Ένα album μουσικά καθαρό και οργανικό, με μια ιδιαίτερα κινηματογραφική διάθεση στην οποία δεσπόζουν τα πνευστά, τα έγχορδα, τα synths και το πιάνο. Το “Dandelion” πλαισιώνεται επιπλέον από τρεις εξαιρετικές φωνές της σύγχρονης μουσικής (Rosey Blue, Lola Yannopoulou και Etten), ενώ καθοριστική για το αποτέλεσμα είναι η συμβολή των Γιάννη Χριστοδουλάτου και Θανάση Αλεξανδρή στην παραγωγή, την μίξη και το mastering.

Στο LP “Dandelion” επιχείρησα να τραβήξω την κουρτίνα, να αποκαλυφθώ όσο το δυνατόν περισσότερο πηγαίος και ξεκάθαρος. Να γράψω ακριβώς για ότι περισσότερο αγαπώ κουβαλώντας μαζί μου όχημα ιδανικό για τα λόγια όλες τις αγαπημένες μου μουσικές.
(Πάνος Μπίρμπας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here