Όταν ο Γιάννης Κότσιρας «μπλέκεται» στο Πλέγμα, την καλλιτεχνική κολεκτίβα του Παντελή Κυραμαργιού, το αποτέλεσμα είναι απρόσμενο και σίγουρα μελωδικό!

Η ακατέργαστη και δωρική προσέγγιση του Παντελή Κυραμαργιού, ο οποίος υπογράφει τους στίχους και τη μουσική στις «Δύο Σπιθαμές», συναντά τον λυρισμό του σπουδαίου ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα.

Ο Παντελής και ο Γιάννης μάς παρουσιάζουν ένα νέο τραγούδι που φέρνει παλιές θύμησες, καθώς ο ήχος του είναι βαθιά χαραγμένος στην παράδοσή μας.

«Δύο Σπιθαμές». Ένας Τσάμικος δυναμικός.
Δύο άντρες τραγουδούν για την αγάπη.

Αν είμαι ζωγραφιά, τα μάτια σου σκυφτά
Δεν παίρνεις μυρουδιά αν ειμ’ αμυγδαλιά
Κι αν ειμ’ αναπνοή μοιάζουν με πύλη τα δυο σου χείλη,
Αδιάβατη…

kyramargios_kotsiras_cover_2017_09

Ο Γιάννης Κότσιρας, ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπητούς καλλιτέχνες, με τραγούδια που μας έχουν κρατήσει παρέα σε χαρές, λύπες, απογοητεύσεις και προσδοκίες, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Παντελή Κυραμαργίο. Η μελωδική του ερμηνεία αφήνει το δικό της στίγμα στους στίχους του Παντελή και δένει μοναδικά με τη δυναμική ερμηνεία του τελευταίου.

Οι «Δύο Σπιθαμές», είναι ένα από τα τραγούδια που θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο album του Παντελή, με τίτλο «Αρετή», όπως και το ομότιτλο τραγούδι που κυκλοφόρησε τον Γενάρη και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Λίγα λόγια για το album
Το επερχόμενο album με τίτλο «Αρετή» θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα συνοδεύεται από το ομότιτλο βιβλίο. Πρόκειται για μία πολυσυλλεκτική δουλειά, με τη συμμετοχή καταξιωμένων, αλλά και νέων ερμηνευτών / ερμηνευτριών.

Με τη δουλειά αυτή, ο Παντελής Κυραμαργιός φιλοδοξεί να ταξιδέψει τη σκέψη του ακροατή και του αναγνώστη στον χρόνο της ιστορίας, αλλά και στις αγωνίες της ανθρώπινης ψυχής μέσα απο τη ζωή του ήρωά του, Αριστείδη. Ενός κρητικού αγωνιστή, ο οποίος, στον βωμό του ονείρου για έναν καλύτερο κόσμο, θυσίασε μια αγάπη και μια ζωή. Περισσότερα σύντομα…

Ερμηνεύουν: Παντελής Κυραμαργιός & Γιάννης Κότσιρας
Μουσική / στίχοι: Παντελής Κυραμαργιός
Ενορχήστρωση: Παντελής Κυραμαργιός
Κλαρίνο, Νέυ: Θανάσης Βασιλόπουλος
Λαούτο: Μπάμπης Μαρκουλής
Μπάσο: Τέλης Καυκάς
Τύμπανα: Σπύρος Κουδούνης
Νταούλι, Μπεντίρ, ζίλια: Κατερίνα Μητροπούλου
Κιθάρα, πλήκτρα: Παντελής Κυραμαργιός
Ηχογράφηση / μίξη / mastering: στούντιο “Sounds from the ground» απο τον Κυριάκο Κυριακού
Ο Γιάννης Κότσιρας έγραψε στο στούντιο “Praxis” με ηχολήπτη τον Κώστα Παρίση
Σχέδια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Lyric Video: Γρηγόρης Ψαλτάκος (CReatures)

Κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here