Η νέα θεατρική ομάδα “Οδοιπόροι” επέλεξε την απολαυστική κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ, «Παντρολογήματα» για να συστηθεί στο θεατρόφιλο κοινό. Η παράσταση θα παρουσιάζεται από το Σάββατο 2 Μαΐου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων σε σκηνοθεσία Γιώργου Βούτου.

pantrologimata_afisa_2015_04_001

 

ΤΟ ΕΡΓΟ
Στα  «Παντρολογήματα» σατιρίζεται η καινούργια τάξη των μικροαστών, που  μόλις είχε αρχίσει να διαμορφώνεται στην προεπαναστατική Ρωσία. Παρουσιάζονται τύποι αλλόκοτοι, μονομανείς με παράδοξες παρορμήσεις, οι οποίοι κινούνται σε έναν χώρο παράλογο και γκροτέσκο.

Η προξενήτρα Φέκλα αναλαμβάνει να βρει υποψήφιους γαμπρούς για την Αγάφια, που ζει μαζί με την θεία της. Τι θα ακολουθήσει, όταν συγκεντρωθούν οι επίδοξοι γαμπροί στο σαλόνι της υποψήφιας νύφης; Με τι σκοπούς έρχεται ο καθένας και ποιός θα κερδίσει, τελικά, την καρδιά της; Ο αναποφάσιστος Ποτκαλιόσιν, με τη βοήθεια του φίλου του, ο Ζεβάκην, πρώην  αξιωματικός του ναυτικού, ο ευγενής Ανούτσκην ή… ο Σφουγγάτος, κάτοχος  σπουδαίας θέσης στο δημόσιο;

Τα επεισόδια και οι παρεξηγήσεις, που θα συμβούν μεταξύ τους, οι ίντριγκες  και τα πάθη που θα φουντώσουν προκαλούν γέλιο, έκπληξη αλλά και   προβληματίζουν τον θεατή γύρω από κατεστημένες αξίες οι οποίες   περιβάλλουν τον θεσμό του γάμου και την σημασία της αμφισβήτησής τους   από τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Γκόγκολ αποτελεί μια εξέχουσα μορφή στη Ρωσική λογοτεχνία και το θέατρο. Η δράση του αρχίζει και τελειώνει μέσα στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Πνεύμα ανήσυχο και αντιφατικό, μπόρεσε με την δύναμη του έργου  του να καθρεφτίσει ζωντανά και με ειλικρίνεια τη ζωή της Ρωσίας. Μέσα από  τους ζωηρόχρωμους χαρακτήρες του τέρπει τον θεατή αλλά και προχωρεί στα   βάθη της ανθρώπινης ψυχής, άλλοτε για να αποκαλύψει και να σαρκάσει τις  ταπεινότητες του ανθρώπου, τις απληστίες και τις ανοησίες, σε όποια εποχή  και με όποια μορφή, άλλοτε πάλι για να συγκινήσει προβάλλοντας τα ευγενικά  και ωραία αισθήματα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βούτος

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Σωτήρης  Καραβάς, Γεράσιμος  Ζερβός, Κωνσταντίνα  Στεφανίδου, Γιώργος  Βούτος, Χαρά Γαλενιανού, Χρύσλα  Μίσχου, Ιωάννα  Λαπέα, Παναγιώτης  Δεληγιάννης, Παναγιώτης   Αθηναίος.

Χώρος  Τέχνης  Ασωμάτων
Αγ. Ασωμάτων  6, Θησείο (πλησίον  σταθμού ΗΣΑΠ)
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2118009838

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Σάββατο 2 Μαΐου 2015.
Παραστάσεις: 2-30 Μαΐου 2015, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: € 10, 5 (μειωμένο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here