Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σωματείο ADHD Hellas, στα πλαίσια του παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη ΔΕΠΥ διοργανώνει μια ξεχωριστή ενημερωτική και διασκεδαστική βραδιά stand up comedy για τη ΔΕΠΥ, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, στις 9:00μμ, στη μουσική σκηνή Μεθοδία, Αγίου Όρους 15 στο Βοτανικό.

Ένα πλήθος Ελλήνων stand up comedians στηρίζουν το έργο του ADHD Hellas και φτιάχνουν μια διασκεδαστική βραδιά δίπλα στους ίδιους τους ενήλικες με ΔΕΠΥ που θα παρουσιάσουν στιγμιότυπα της πραγματικότητας τους με μπόλικο χιούμορ και συγκίνηση. Οι stand up κωμικοί που θα συμμετέχουν είναι (με αλφαβητική σειρά): Στάθης Γιαννακόπουλος, Στέφανος Γιδάρης, Μίλτος Δημητρίου, Νίκος Δούκας, Χρύσα Κατσαρίνη, Οδυσσέας Μαυρομμάτης, Ελπίδα Μηναδάκη, Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος, Κώστας Ντούγιας, Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, Γιώργος Ριζόπουλος, Γιάννης Ρούσσος, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Δημήτρης Χαζαρίδης, Κατερίνα Χονδρογιάννη, Δημήτρης Χριστοδούλου, Jeremy, Blink Mike. Special guest: Βασίλης Μπαμπούνης.

depy_stand_up_2017_09_001

Σχετικά με τη ΔΕΠΥ
Η ΔΕΠΥ είναι μία από τις πιο συχνές νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Αφορά το 5-7% του μαθητικού πληθυσμού, και περίπου το 4% των ενηλίκων. Αν και εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους στα παιδιά απ΄ ότι στους ενήλικες, η ΔΕΠΥ έχει κοινό παρανομαστή τη διαταραχή της ανασταλτικής λειτουργίας του εγκεφάλου. Τα κύρια συμπτώματα είναι η δυσκολία στη συγκέντρωση και στην προσοχή, η δυσκολία στον έλεγχο της συμπεριφοράς (παρορμητικότητα) και η υπερκινητικότητα.

Πολυάριθμες μελέτες πάνω στην καθημερινότητα των ενηλίκων με ΔΕΠΥ επισημαίνουν τις τεράστιες δυσκολίες και τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαταραχή, όπως ο αυξημένος κίνδυνος κατάθλιψης, άγχους και χρήσης ουσιών, οι δυσκολίες λειτουργικότητας στο πανεπιστήμιο ή την εργασία, τα προβλήματα στης σχέσεις ή στον γονεϊκό ρόλο, καθώς και ένα μεγάλο φάσμα προβλημάτων που σχετίζονται με τη διαχείριση χρημάτων, την οργάνωση και τη διαχείριση καθημερινότητας. Παρόλα αυτά ελάχιστοι ενήλικες με ΔΕΠΥ (1 στους 10) λαμβάνουν εξειδικευμένη θεραπεία.

Παρά τις δυσκολίες τους, συχνά χαρακτηρίζονται από ευστροφία, δημιουργικότητα και πολύ χιούμορ. Και ενώ αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο εύρος δυσκολιών και αποτυχιών δεν το βάζουν κάτω. Η προσπάθεια που βάζουν κάθε φορά να μην αποτύχουν (άσχετα από το αποτέλεσμα) αξίζει την αναγνώριση και την αποδοχή μας, και κυρίως τη συμπαράσταση μας.

Η βραδιά διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας ADHD HELLAS (www.adhdhellas.org)

Παρασκευή & 13 και ΔΕΠΥραΖΕΙ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημέρα και Ώρα: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, 21:00

Τοποθεσία: «ΜΕΘΟΔΙΑ» Μουσική Σκηνή
Διεύθυνση: Αγίου Όρους 15 Βοτανικός (πλησίον σταθμού μετρό «Κεραμεικός»)
Τηλέφωνο: 210 3458605

Είσοδος: € 12 με ποτό (κρασί ή μπύρα)

Τα έσοδα θα διατεθούν για τις δράσεις και τη στήριξη του ADHD Hellas. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here