Μετακλήσεις από το εξωτερικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

«Some use for your broken clay pots» του Christophe Meierhans

6 και 7 Απριλίου

Έναρξη στις 21:30

Ο ελβετός περφόρμερ Christophe Meierhans δίνει μια διάλεξη – περφόρμανς καλώντας το κοινό να φανταστεί μια καινούργια κοινωνία βασισμένη σε νόμους διαφορετικούς, που θα απορρέουν από ένα νέο Σύνταγμα. Το δυτικό σύστημα διακυβέρνησης αναθεωρείται, και αντικαθίσταται από ένα πολίτευμα που θέλει να καλύψει τις ανάγκες και τις ιδιομορφίες του σήμερα.

Ο Christophe Meierhans, μετά από μια ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με συνταγματολόγους και πολιτικούς επιστήμονες, συνθέτει ένα σύνταγμα 350 άρθρων με στόχο να ξανακάνει τον πολίτη κοινωνικά και πολιτικά ενεργό.

meierhans_2016_04

Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Christophe Meierhans
Δραματουργία: Bart Capelle
Σύμβουλος δραματουργίας: Rudi Laermans
Συμβουλευτική ομάδα: Anne-Emmanuelle Bourgaux (ULB), Rudi Laermans (KU), Jean Benoît Pilet (ULB), Dave Sinardet (VUB)
Συνταγματολόγος: Anne-Emmanuelle Bourgaux
Σκηνογραφία: Sofie Durnez
Σύλληψη & γραφιστική επιμέλεια: The Theatre of Operations
Εικονογράφηση: Nuno Pinto Da Cruz
Συμπαραγωγή Kaaitheater (Brussels). Workspace Brussels. Voorit Arts Centre (Ghent). Teatro Maria Matos (Lisbon). BIT Teatergarasjen (Bergen). Kunstenfestivaldesarts (Brussels)
Παραγωγή Mokum
Με την υποστήριξη The Vlaamse Gemeenschapscommissie & Government of Flanders – A House On Fire Project, με την υποστήριξη του The Culture Programme of the European Union
Φωτογράφος: Jan Lietaert

————————————-

Αναβάλλονται οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής «Please, continue (Hamlet)» των Roger Bernat και Yan Duyvendak, στις 9 και 10 Απριλίου λόγω τεχνικού προβλήματος. Θα υπάρξει έγκυρη ενημέρωση για τις νέες ημερομηνίες.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να τα εξαργυρώσουν στα ταμεία του θεάτρου εντός 2 εβδομάδων αρχομένης από την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Σημείωση: τα ταμεία λειτουργούν από Τρίτη έως Κυριακή από τις 9:30 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

«Please, continue (Hamlet)» των Roger Bernat, Yan Duyvendak

9 και 10 Απριλίου

Έναρξη στις 20:00

Ο Άμλετ βρίσκεται κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Πολώνιου. Κάθε φορά εκδικάζεται μια μοναδική δίκη: με πραγματικούς νομικούς λειτουργούς, ιατροδικαστές και ψυχιάτρους, που θα δικάζουν, θα καταγγέλλουν και θα υπερασπίζονται τον ήρωα, και με ηθοποιούς στους ρόλους του κατηγορούμενου Άμλετ, και των μαρτύρων Οφηλίας και Γερτρούδης. Το κοινό στο ρόλο των ενόρκων, εκφέρει την τελική κρίση, και αποφασίζει κάθε φορά για τη μοίρα του πρίγκιπα της Δανίας.

Ο ελβετός περφόρμερ Yan Duyvendak και ο καταλανός σκηνοθέτης Roger Bernat στήνουν κάθε βράδυ μια καινούργια παράσταση – δίκη, μετατρέποντας τον θεατή σε συνεργό και υπεύθυνο για την ετυμηγορία.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα ελληνικά.

continue_hamlet_2016_04

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Roger Bernat – Yan Duyvendak
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Txalo Toloza
Εκτέλεση παραγωγής: Helena Febrés Fraylich
Παραγωγή: Dreams Come True, Γενεύη
Συμπαραγωγή: Le Phénix (Βαλανσιέν), Huis a/d Werf (Ουτρέχτη), Théâtre du Grü (Γενεύη), Elèctrica Produccions (Βαρκελώνη),Residències Montévidéo (Μασσαλία), Le Carré – Les Colonnes Scène conventionnée (Saint-Michel)
Με τη συνεργασία του Δήμου της Γενεύης, της Δημοκρατίας και του Καντονιού της Γενεύης, του ελβετικού πολιτιστικού ιδρύματος ProHelvetia, τη Λοταρίας της Ρομανδίας (Ελβετία), του ινστιτούτου Corodis και του INAEM (Ίδρυμα Εργασίας της Κυβέρνησης της Αραγονίας) – Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Ισπανίας
Φωτογράφος: Marc Ginot

Διανομή:
Άμλετ: Χρήστος Πασσαλής
Γερτρούδη: Μαρία Κεχαγιόγλου
Οφηλία: Ηρώ Μπέζου

Με τη συμμετοχή ενεργών δικηγόρων, δικαστικών λειτουργών, ιατροδικαστών και ψυχιάτρων.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
Τηλ. κρατήσεων: 210 3305074, 210 7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο n-t.gr

Γενική είσοδος: 10€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here