Η «Πειραιώς» είναι η τρίτη δουλειά του συγκροτήματος «Παράξενες Μέρες» κι είναι, μ’ έναν τρόπο, η συνέχεια του προηγούμενου δίσκου τους, «Το σκοτάδι που λάμπει». Σ’ εκείνη τους τη δουλειά τα μέλη του γκρουπ προσπάθησαν να παντρέψουν παραδοσιακούς ελληνικούς ήχους και όργανα με τον ηλεκτρισμό της ροκ με την πεποίθηση πως το ένα ενυπάρχει μες στο άλλο, όχι ως μια «ευφυής» ανακάλυψη αλλά μ’ έναν απολύτως φυσικό τρόπο.

Στην «Πειραιώς» η αναζήτηση συνεχίζεται με τη διαφορά πως το νήμα που πήρε να ξετυλίγεται οδήγησε τη μπάντα -σχεδόν ενστικτωδώς- στο να ψάξει τη σχέση της με τους λαϊκούς ήχους και τα χρώματα. Τώρα πλάι και παρέα με τις ηλεκτρικές κιθάρες, το μπάσο, τα τύμπανα και τα συνθεσάιζερ υπάρχουν το μπουζούκι και ο μπαγλαμάς, το ταξίμι αλλά κι ο μαγικός και «ένοχος» απόηχος των λαϊκών μαγαζιών της δεκαετίας του ‘80.

Η Πειραιώς με τα ερειπωμένα εργοστάσια, τις μουσικές πίστες, την αρχή της Ιεράς Οδού και τον Κεραμεικό, τη διασταύρωση της με το θαμμένο ποτάμι της Αθήνας και τη νοητή έξοδο της στη θάλασσα είναι το απαραίτητο τοπίο και η έμπνευση για να αφηγηθούν οι «Παράξενες μέρες» την ιστορία μιας πόλης που χρόνια τώρα θάβει τον ίδιο της τον εαυτό αλλά με κάτι πάντα να περισσεύει περιμένοντας να γίνει τραγούδι.

Το Άλμπουμ “Πειραιώς” διανέμεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Λίγα λόγια για τις Παράξενες Μέρες
Οι “Παράξενες Μέρες” δημιουργήθηκαν το 2005 από τους Αντώνη Μοσχούτη, Άρη Τρουπάκη και Μάκη Παραδεισόπουλο. Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησαν ήταν το “Βαλς της παράξενης μέρας” το οποίο έδωσε το όνομα στην μπάντα καθώς και στον πρώτο τους δίσκο που κυκλοφόρησε το 2008 από τη LYRA. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και την άνοιξη του 2015 κυκλοφόρησαν το δεύτερο δίσκο τους -”Το Σκοτάδι Που Λάμπει”-. Πρόκειται για μια δουλειά ηχογραφημένη στη λογική του concept album, όπου όλος ο δίσκος αποτελείται στην ουσία από ένα συνεχές ηχητικό τοπίο μέσα στο οποίο υπάρχουν δεκατρία τραγούδια. Από το 2011 έχουν γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις μεταξύ των οποίων και το μιούζικαλ “Το ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας” του Mark Twain σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ όπου συνέθεσαν τη μουσική και τα τραγούδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here