Νέο πρόγραμμα παραστάσεων για το έργο του Άλαν Μπέννετ «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Καλλιρρόης, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νανάκη, ο οποίος ερμηνεύει και τον κεντρικό ήρωα.

To Δευτερότριτο, 22 και 23/11/2021 θα είναι το τελευταίο και στη συνέχεια μετακινείται Παρασκευή – Σάββατο για τα επόμενα τρία Παρασκευοσάββατα.

————

Το έργο του Άλαν Μπέννετ, «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» παρουσιάζεται από 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο Καλλιρρόης κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 16 παραστάσεις. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Νανάκης, ο οποίος ερμηνεύει και τον κεντρικό ήρωα.

Το «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» είναι ένας από τους τέσσερεις μονολόγους που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Άγγλου δημιουργού (θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου, ηθοποιού) “Talking heads”. Γράφτηκε και ηχογραφήθηκε για την τηλεόραση του BBC το 1987 και από τότε έχει παιχτεί στο εξωτερικό αρκετές φορές ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει για τρίτη φορά.

Το έργο
Ο Γκράχαμ, ένας Άγγλος εργένης πενηντάρης, ζει μια ιδιαίτερη, αλλά ήσυχη και κατά τους τύπους ζωή, προσκολλημένος ακόμη στη μητέρα του. Αυτή την οικογενειακή γαλήνη, έρχεται να διαταράξει μια απρόσμενη συνάντηση της μητέρας με ένα παλιό της φλερτ που αναζωπυρώνεται και φτάνει στα πρόθυρα του γάμου. Οι εξελίξεις αυτές απειλούν τη ζωή και τον εύθραυστο ψυχισμό του Γκράχαμ, ιδιαιτέρως μπροστά στην προοπτική να εξαναγκαστεί να μετακομίσει ώστε να ζήσει εκεί η μητέρα με τον νέο της σύζυγο στο σπίτι του. Για καλή του τύχη, η μοίρα αποφασίζει να τον σώσει ώστε να συνεχίσει τη φυσιολογική αν και νοσηρή ζωή του, υπό τη γλυκιά «τυραννία» της μητέρας του.

Σκηνοθετική Προσέγγιση
«Το πατατάκι μες τη ζάχαρη» είναι ένα κωμικό θρίλερ, με ιδιόμορφο χιούμορ και στοιχεία νουάρ. Κατά την εξέλιξη του μέσω της υποκριτικής και της μουσικής δημιουργούνται ξεχωριστά σκηνικά και εσωτερικά μονοπάτια προσφέροντας στον θεατή μια μη ρεαλιστική απολαυστική παράσταση. Ενώ τεχνικά έχουμε να κάνουμε με έναν μονόλογο, η συγκεκριμένη σκηνοθετική προσέγγιση θέλει τον ηθοποιό να ζωντανεύει όλους τους χαρακτήρες που δρουν κατά τη διάρκεια του έργου χρησιμοποιώντας στοιχεία από σωματικό θέατρο, μίμηση, παντομίμα, αναπνευστικούς δρόμους δεμένα έτσι που το κάθε στοιχείο αλλά και ο συνδυασμός τους να παράγουν συμβολισμούς, δημιουργώντας ιδιαίτερες ατμόσφαιρες.

Επάνω στη σκηνή, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, υπάρχουν και δρουν/αλληλεπιδρούν δύο παρουσίες: ένας μουσικός και ένας ηθοποιός που συμβολικά είναι το ίδιο άτομο, με τη μουσική να παίζει ξεχωριστό ρόλο. Η μουσική συνδυάζοντας τζαζ, κλασικά, ατονάλ και αβαν γκαρντ στοιχεία καθοδηγεί τον κεντρικό χαρακτήρα κινησιολογικά από την αρχή μέχρι το τέλος, σχεδόν εμμονικά κουρδισμένα, έτσι που ο θεατής να αντιλαμβάνεται πως, αν η μουσική έλειπε, τότε ο Γκράχαμ θα γκρεμιζόταν σαν άψυχη μαριονέτα στο πάτωμα.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Άλαν Μπέννετ
Σκηνοθεσία / Φωτισμοί: Βασίλης Νανάκης
Πρωτότυπη μουσική / Μουσικός επί σκηνής: Μικές Σακελλίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Χρήστος Καραμέρος
Παραγωγή: Quantum Body – Athens Butoh Dance Group

Ερμηνεύει ο Βασίλης Νανάκης

Σόλο κλαρινέτο: Μικές Σακελλίου

Πρεμιέρα: 25 Οκτωβρίου

Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα & Τρίτη

Το νέο πρόγραμμα παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής
Δευτέρα 22, Τρίτη 23/11
Παρασκευή 26, Σάββατο 27 Νοεμβρίου
Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Δεκεμβρίου
Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:30

Διάρκεια: 1.10’

Θέατρο Καλλιρρόης
Καλλιρρόης 10, Αθήνα
Τηλ. 6942097395

Τιμή εισιτηρίου: 12 € γενική είσοδος

Προπώληση: ticketservices.gr

*Για την είσοδο τους στο θέατρο και σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, οι θεατές πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης εντός εξαμήνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here