Γράφει η Ζωή Νικολάου
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη

Μέσα στο χαμηλό φωτισμό και το ρομαντικό διάκοσμο του Ginger Ale, στα Εξάρχεια, συναντήσαμε τους Glitter Grotesque, σε μια ακόμη εμφάνισή τους. Η Ιωάννα Noir και η παρέα της, διασκευάζουν cabaret και jazz κομμάτια, εμπνευσμένα από τις μελωδίες του χρυσού Hollywood σε συνδυασμό με μουσικά θέματα από ταινίες τρόμου, με τσαχπινιά αλλά και σκοτεινή διάθεση.

glitter_grotesque_live_2014_12_001

Το μουσικό σχήμα των Glitter ήταν αυτή τη φορά ακουστικό. Η θεατρικότητα των διασκευών τους, ήταν περιορισμένη σε σχέση με άλλες τους εμφανίσεις, κι έτσι ήταν δυσδιάκριτο το «τρομαχτικό» στοιχείο. Ομολογώ, όμως, ότι ήταν μια πολύ ζεστή βραδιά για τους λάτρεις των jazz μελωδιών και -για να το συνδέσουμε με τον κινηματογράφο- των εκπληκτικών soundtracks του Woody Allen!

glitter_grotesque_live_2014_12_009

Η Ιωάννα φορούσε μαύρο μποά, ο Θανάσης στο κόντρα-μπάσο κάπνιζε πίπα και η Μαριλένα στα πλήκτρα ήταν μαυροντυμένη. Με μια εικόνα σαν από ταινία του Tim Burton,με φόντο έναν στολισμένο καθρέφτη και πολλά χαμόγελα, ακούσαμε το πρώτο κομμάτι τους, ένα spooky βαλς, που μας έβαλε στο πνεύμα της βραδιάς. Ακούσαμε γνωστά κομμάτια, όπως το “All that jazz” που ακούστηκε στην ταινία “Chicago” και το “Blue moon” γνωστό από την Ella Fitzgerald και σε μια άλλη του εκδοχή από την ταινία “Saturday night fever”. Για τους μουσικούς, όπως μας είπαν, το κομμάτι αυτό συνδέεται με το Ginger Ale, λόγω αναμνήσεων! Απολαύσαμε κομμάτια της Peggy Lee, όπως το “Why don’t you do it right” και φυσικά το “Fever” το οποίο ήταν εξαιρετικά αφιερωμένο στους «συναισθηματικούς» της βραδιάς. Σαν μια πιο σκοτεινή Τζίλντα, η Ιωάννα ερμήνευσε το “Put the blame on me”, ένα κομμάτι που στην εποχή του γοήτευε ιδιαίτερα τον ανδρικό πληθυσμό αλλά και πιο ρομαντικά κομμάτια όπως το “Dream a little dream of me”. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ο “Big Spender” αλλά και η ανάμνηση του Cab Calloway με το τραγούδι “Between the devil and the deep blue sea”. Έκπληξη για μας ήταν η διασκευή του γνωστού “Jolene” των White stripes αλλά και της πιο σύγχρονης αγαπημένης μας Amy Winehouse.

glitter_grotesque_live_2014_12_007

Πολύ καλή επιλογή κομματιών, ερμηνευμένων με ρετρό ύφος και απόλυτα συνδυασμένων με το χώρο φιλοξενίας τους. Οι Glitter Grotesque μας άφησαν με μια διάθεση πολύ ιδιαίτερη, σαν να μην ήμασταν στην Αθήνα, αλλά σε κάποιο γαλλικό bistro. Να μην παραλείψουμε ότι στο live δεν υπήρχε χρέωση για είσοδο κάτι το οποίο μας σχολίασαν και οι ίδιοι. Μας δέχθηκαν πριν ξεκινήσουν το live τους και μοιράστηκαν μαζί μας λίγες στιγμές από το παρελθόν και το παρόν. Ξεκινήσαμε την κουβέντα μας εν μέσω προετοιμασιών και με πολύ γέλιο και μπρίο, αφού μάθαμε και τη χρησιμότητα του di-box σε μια ζωντανή παρουσίαση! Συνεχίζοντας…

Music Corner: Τι θα ακούσουμε σήμερα;
Ιωάννα Noir: Θα ακούσετε καταρχάς την ακουστική εκδοχή μας. Jazz και cabaret κομμάτια συνδυασμένα με ταινίες τρόμου όπως το “Halloween”.

Music Corner: Από πότε είστε μαζί;
Ιωάννα Noir: Είμαστε μαζί περίπου ενάμιση χρόνο..
Θανάσης Γκιουλέας: Εγώ είμαι το νέο σχετικά μέλος.Είμαστε χρόνια φίλοι με την Ιωάννα και κάποια στιγμή σε μια διαδρομή στο αμάξι, μου έλεγε ότι θα ήθελε να βάλει στο σχήμα ένα κόντρα μπάσο χωρίς να ξέρει ότι εγώ παίζω! Και αφού το έμαθε μου το πρότεινε κάναμε μια πρόβα και. ..να ’μαστε!

Music Corner: Είναι αυτό που λένε ότι τα τυχαία είναι και τα πιο πετυχημένα!(γέλια). Μας έκανε εντύπωση που δεν έχετε είσοδο, ήταν κι αυτό τυχαίο;
Μαριλένα Ορφανού: Γενικά προσπαθούμε όσο μας επιτρέπεται να έχουμε λόγο σε αυτό και να παίζουμε χωρίς είσοδο. Όλοι ξέρουμε το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, οπότε προσπαθούμε να το τηρούμε αυτό στις εμφανίσεις μας.

glitter_grotesque_live_2014_12_002

MusicCorner: Έχετε σχέδια για κάποιο δίσκο;
Ιωάννα Noir: Ετοιμάζουμε κάποια δικά μας κομμάτια. Το ένα θα το ακούσετε και σήμερα είναι το πρώτο που θα παίξουμε! Είναι ένα βαλς.. Τη μελωδία την έκανε η Μαριλένα!

MusicCorner: Από πού είναι εμπνευσμένο αυτό το κομμάτι;
Ιωάννα Noir: Το ετοιμάσαμε με τις βασικές επιρροές μας, όπως είναι τα παιδικά τρόμου ας πούμε και η jazz σε ρετρό ύφος.

MusicCorner: Ευχαριστούμε πολύ, καλή συνέχεια!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here