Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιώργος Πλατής συνεργάζεται ερμηνευτικά με τον καταξιωμένο Θοδωρή Κοτονιά και παρουσιάζει το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Παράξενο λουλούδι», σε μουσική δική του και στίχους του εξαιρετικού στιχουργού Δημήτρη Λέντζου.

Έχει προηγηθεί η κυκλοφορία του πρώτου προπομπού του album με τίτλο «Μαύρη μου θάλασσα», ένα ντουέτο του Γιώργου Πλατή με τον Παντελή Θαλασσινό

Το «Παράξενο λουλούδι» αντλεί τη δύναμή του από τα συστατικά της ανεξάντλητης μουσικής μας παράδοσης που το έχουν διαμορφώσει. Το μαγικό στοιχείο αυτών των άφθαρτων παλαιών υλικών είναι ότι δομούν ένα τραγούδι απόλυτα σύγχρονο, που σηματοδοτεί μία πολλά υποσχόμενη πορεία για τον Γιώργο Πλατή.

Ο Δημήτρης Λέντζος είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους στιχουργούς και το αποδεικνύει για μία ακόμα φορά. Οι στίχοι του έχουν τις ρίζες τους στους αρχαίους μύθους που για αιώνες διαδίδονταν παραλλαγμένοι από στόμα σε στόμα, βοηθώντας τους ανθρώπους να εξηγήσουν τα ακατανόητα του κόσμου και να απαλύνουν τους πόνους της αγάπης.

Ο Γιώργος Πλατής βάζει τη συνθετική του σφραγίδα και συντροφιά με τον Θοδωρή Κοτονιά αποδίδουν εύστοχα και με συναισθηματική ένταση τον ποιητικό λόγο.

Το «Παράξενο λουλούδι» συνοδεύεται από ένα όμορφο music video του Μανώλη Ριζικού, που καταγράφει την ηχογράφηση στο στούντιο.

Το τραγούδι «Παράξενο λουλούδι» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και αποτελεί προάγγελο του ολοκληρωμένου album του τραγουδοποιού που θα κυκλοφορήσει προσεχώς και θα περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικούς ερμηνευτές και μουσικούς.

Ανθίζει μόνο μια φορά
Εκείνο το λουλούδι
Όπως η πρώτη η χαρά
Και το γλυκό τραγούδι

Κι άμα το κόψεις μια βραδιά
Μαραίνεσαι και λιώνεις
Κι έχεις μαράζι στη καρδιά
Κι ότι αγαπάς τελειώνεις

Αυτό τον σπάνιο ανθό
Ποτέ να μη μυρίσεις
Γιατί κι εγώ θα μαραθώ
Και θα με μαρτυρήσεις

Είναι μια πέτρα στο βουνό
Μες του γκρεμού την άκρη
Σαν αστεράκι πρωινό
Που στάζει μαύρο δάκρυ

Κι όποιος μ’ αυτή πετροβολά
Σκοτώνει τη χαρά του
Και άλλη πέτρα κουβαλά
Βαριά στα όνειρά του

Αυτή την πέτρα τη μικρή
Ποτέ μη τη μαζέψεις
γιατί και μένανε μπορεί
μ’ αυτή να σημαδέψεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here