Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιώργος Πλατής συνεργάζεται ερμηνευτικά με τον καταξιωμένο Παντελή Θαλασσινό και παρουσιάζει το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Μαύρη μου θάλασσα», σε μουσική δική του και στίχους που μοιράζεται με τη Ράνια Θεοδωράτου.

Το τραγούδι «Μαύρη μου θάλασσα» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και αποτελεί προάγγελο του ολοκληρωμένου album του τραγουδοποιού που θα κυκλοφορήσει προσεχώς και θα περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικούς ερμηνευτές και μουσικούς.

Ο Γιώργος Πλατής ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή του με τη μουσική και εξελίχθηκε καλλιτεχνικά τόσο μέσα από τη συστηματική του σπουδή, όσο και μέσα από τις ζωντανές του εμφανίσεις πλάι σε εγνωσμένης αξίας ερμηνευτές και μουσικούς, καθώς και με τη συνύπαρξή του με εξαιρετικούς στιχουργούς.

Η «Μαύρη μου θάλασσα» είναι ένα τραγούδι αναχώρησης και ελπίδας, μιλά για τη διαρκή αναζήτηση ενός ιδανικού τόπου που θα απαλύνει τον πόνο και τη μνήμη του αποχωρισμού. Μία μυθική Ιθάκη που θα δώσει για μία ακόμη φορά νόημα στο ταξίδι. Είναι ένα όμορφο ρυθμικό τραγούδι που αντλεί στοιχεία από την πλούσια μουσική παράδοση της νησιώτικης μουσικής μας, που ταξιδεύει εδώ και αιώνες στις θάλασσες του κόσμου, εκφράζοντας την νοσταλγία και το περιπετειώδες πνεύμα των ναυτικών μας.

Ο Γιώργος Πλατής ερμηνεύει εκφραστικά και σε συνδυασμό με την αγαπημένη και οικεία φωνή του Παντελή Θαλασσινού παρουσιάζει με τη «Μαύρη μου Θάλασσα» τα διαπιστευτήρια του ταλέντου του, δημιουργώντας προσμονή για τον επερχόμενο δίσκο του.

Το τραγούδι «Μαύρη μου Θάλασσα» συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό Animated lyric video που δημιούργησε ο Αντώνης Κατσικάρης.

Ερμηνεία : Γιώργος Πλατής – Παντελής Θαλασσινός
Μουσική : Γιώργος Πλατής
Στίχοι : Γιώργος Πλατής – Ράνια Θεοδωράτου
Ακουστική / Ηλεκτρική κιθάρα : Κώστας Παρίσσης
Μπάσο : Κώστας Παρίσσης
Λαούτο : Βαγγέλης Μαχαίρας
Βιολί : Μάριος Παπούλιας
Κρουστά : Δρόσος Σκυλλάς

Ηχογράφηση: Κώστας Παρίσσης

Τα όνειρα μου φόρτωσα σε πλοίο
ο αγέρας πνίγει το στερνό αντίο
κι η πρύμνη ξεμακραίνει απ’ τή στεριά

Με καίει στο λιμάνι ένα βλέμμα
μακάρι να ταν όλα ένα ψέμα
να μη με πάρει η θάλασσα μακριά

Μαύρη μου θάλασσα
μοίρα πικρή και μάγισσα
Μαύρη μου θάλασσα
Αχ! την καρδιά μου χάλασα

Για νέους τόπους η καρδιά φτερώνει
πραμάτειες σε παζάρια ανατολής
σειρήνες και κορμιά ηδονικά

Μα εγώ στο νου μου θα ‘χω μιαν Ιθάκη
η Ιθάκη δεν με γέλασε ποτέ
μου χάρισε ψυχής ιδανικά

Μαύρη μου θάλασσα
μοίρα πικρή και μάγισσα
Μαύρη μου θάλασσα
για μιαν Ιθάκη ράγισα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here