Φεβρουάριος 2012
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Inner Ear

Οι παλιοί καλοί καιροί του βινυλίου ήθελαν τους καλλιτέχνες να κυκλοφορούν πάντα ένα 7ινσο (καμιά φορά και περισσότερα) πριν την κυκλοφορία του album τους. Ήταν μια πρώτη γεύση από αυτό που θα ακολουθούσε, ή το επίσημο βάπτισμα για τους πρωτοεμφανιζόμενους. Το πρώτο 7ιντσο των Playground Noise, σπάνιο είδος εν έτη 2008, έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό, ενώ το περσυνό ντεμπούτο album τους, με τίτλο το όνομά τους, ενίσχυσε και με το παραπάνω τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις που προκάλεσαν με την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα και επιβεβαίωσε την καλή φήμη που είχαν ήδη ως μπάντα από τα live τους.

Tο δεύτερο 7ιντσο, που κυκλοφορεί τον Φλεβάρη από την Inner Ear, παραμένει πιστό στον κιθαριστικό indie ήχο του Πατρινού συγκροτήματος, με την προσθήκη νέων στοιχείων στην ενορχήστρωση και στους στίχους να επηρεάζουν υφολογικά την ατμόσφαιρα των κομματιών, χωρίς να απειλούν τη γερή μουσική βάση της μπάντας. Οι Playground Noise συνεχίζουν να παρακολουθούν τις ζωές αυτών που χορεύουν στο κενό αψηφώντας τον κίνδυνο της πτώσης, μόνο που αυτή τη φορά οι ήρωές τους πέφτουν με περισσότερο στυλ και λίγο φως έρχεται να παίξει με το σκοτάδι. “A part of nothing/Apart from everything/I can still breathe/I’m doomed but still I breathe”

H προσθήκη περισσότερων έγχορδων και πνευστών, ο τίτλος του track “Swinging Lowdown” (μια πιθανή παράφραση του Swinging London) που θα μπορούσε εναλλακτικά να είναι “Falling And Laughing” (όπως εκείνο το παλιό κομμάτι των Orange Juice), το ήρεμο φως που διαπερνά τις καλαμιές του εξωφύλλου και ο στίχος του Cohen [“There is a crack in everything, that’s how the light gets in”] στο οπισθόφυλλο, είναι μόνο μερικά σημάδια…

Το δεύτερο album των Playground Noise αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2012 από την Inner Ear.

Playground Noise:
Βασίλης Σμπήλιας : κιθάρα, φωνή
Θεόδωρος Παπαδόπουλος : κιθάρα
Τίμων Καρδάμας : μπάσο
Νίκος Ντεντόπουλος : πλήκτρα
Ανδρέας Λαμπρόπουλος : τύμπανα
Κώστας Παυλόπουλος : τρομπέτα
Σοφία Ιωαννίδη : τσέλο
Ειρήνη Βαλαωρίτου : βιολί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here