Γράφει η Ζωή Νικολάου
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού

«“Pop eye”;; Πως και επιλέξατε αυτό το όνομα;», ήταν η πρώτη μου απορία.. «Pοp eye, με τη έννοια της ποπ ματιάς..Μας άρεσε πολύ σαν τίτλος. Και αργότερα..πολύ αργότερα..» συνειδητοποίησαν την ύπαρξη του Ποπάυ ανάμεσά τους..!. Ναι, δεν έχουν κανένα κοινό σημείο αναφοράς με το γνωστό σπανακοφάγο ήρωα και όμως η σκηνική –αλλά και η παρασκηνιακή, παρόλο το άγχος- παρουσία τους ήταν υπερδύναμη! Οι Έλληνες ποπ-αρτίστες μας χάρισαν μερικές από τις ωραίες στιγμές πάρτυ, απ΄αυτές που ανήκουν σε ένα παρελθόν με ανθρώπους που χόρευαν, φλέρταραν, έπιναν..και δεν είχαν πρόσβαση στο net!

Pop_ Eye_live_2015_01_005

«Is it real?», ήταν η πρώτη απορία εκ μέρους των Pop eye, που δηλώθηκε με τη μαγική και ταξιδιάρα φωνή της Έφης..Νεότερο μέλος, εκείνη και ο Μάνος με το μπάσο του, που οι αντιδράσεις του κοινού απέδειξαν πόσο αρμονικά έδεσαν στην μπάντα. “If you” και “Vicious game” για τους παλιούς φαν της μπάντας και ο Δημήτρης να μας γεμίζει με την ενέργειά του, αυτή της αγγλικής επιρροής που ανεβάζει κάθε πεσμένη διάθεση.. Και βέβαια απολαύσαμε τα αδέρφια του συγκροτήματος, τον Μάρκο και το Γιάννη με ξεσηκωτικά αρπίσματα και δυνατούς τυμπανισμούς! Δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν αναφέρουμε τα επίθετα των μελών των Pop eye, μιας και ήταν τόσο προσηνείς και ζεστοί που νιώσαμε σαν να άνοιξαν για όλους μας το σαλόνι τους μετά από καιρό..

Pop_ Eye_live_2015_01_008

Συνήθως οι διασκευές των παλιών αγαπημένων κομματιών μοιάζουν ξένες στα αυτιά μας. Κι όμως, το βράδυ της Τρίτης αναβίωσαν αναμνήσεις από “Overpowered” στιγμές αλλά και καινούριες πνοές που τραγουδούσαν “You got the love” σαν να ήταν πρώτη φορά! Φυσικά, όπως και η ζωή, έτσι και η μουσική προχωράει μπροστά.. Καινούριες δημιουργίες όπως το “Yοοhoo!” και “Back in town”  μας χάρισαν αβίαστα χαμόγελα ενώ λατρέψαμε και το “What is true?” τόσο που το ζητήσαμε και στο encore!!

Pop_ Eye_live_2015_01_021_Dusk

Μαζί τους η γνωστή μας Dusk με τις νοσταλγικές “…Chances” που όλοι παλεύουμε, πονάμε, μετανιώνουμε γι αυτές. Η τόσο ξεχωριστή της φωνή συνόδεψε το συγκρότημα και σε άλλα κομμάτια, θυμίζοντάς μας ότι η μουσική είναι μία, χωρίς διακρίσεις. «Η Dusk κινείται σε αρκετά διαφορετικά μουσικά πλαίσια..», είπα διστακτικά στα παρασκήνια. Και φυσικά ο Δημήτρης έσπευσε να συμπληρώσει «..ναι όντως..κι όμως θα το δείτε κι εσείς πόσο πολύ τελικά ταιριάξαμε!».Και όπως κάθε άλλη υπόσχεσή τους, έτσι και αυτή δεν έμεινε απραγματοποίητη. Στη σκηνή ανέβηκαν και οι Echo train, δηλαδή η ιδιαίτερα δυναμική και απίστευτα μελωδική φωνή της Ειρήνης και φυσικά οι μαγικές χορδές του Gregory! Ερμήνευσαν μαζί το καινούριο κομμάτι των Pop eye, “Have some fun”.. And we did!!!

Pop_ Eye_live_2015_01_024_Echo Train

Αυτό που δύσκολα μπορούμε να σας μεταφέρουμε και ήταν και το μαγικό συστατικό της συναυλίας ήταν αυτό το αίσθημα παρέας που μας μετέφεραν όλοι οι μουσικοί σε αυτό το υπέροχο live, στο μυστικιστικό Faust, και ιδιαίτερα στο τελευταίο performing του “What is true” όπου βρέθηκαν να αυτοσχεδιάζουν τόσο αρμονικά, όλοι μαζί στη σκηνή. Τόσο οι Pop eye με τη φανταστική χημεία μεταξύ τους, όσο και η σύμπνοιά τους με τους συνεργάτες τους, έκανα σαφές ότι το πάρτυ ξεκινούσε από τις καρδιές τους! Και τι πιο όμορφο από καλλιτέχνες που μπορούν να βρίσκονται στην ίδια σκηνή, να ξεφαντώνουν με παιδική αθωότητα συνδυασμένη με την εμπειρία αλλά και την όρεξη για εξέλιξη;! Μια έκπληξη για το ελληνικό πάλκο που αν μην τι άλλο αναμένουμε να ξαναγευτούμε!

Περισσότερες φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here