Ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την βαθιά συγκινητική ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου, «Η πόρνη από πάνω», επιστρέφει για 12η χρονιά από τις 18 Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά στο θέατρο Μουσούρη, για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θέλουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.

Η παράσταση όλα αυτά τα χρόνια ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό, καθώς τα σημαντικά μηνύματα του έργου περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ και τη συγκίνηση. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.

Σήμερα το έργο φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ και η διαχρονικότητα του φαίνεται από τη συνεχή επιτυχημένη θεατρική παρουσία τόσο σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το έργο
Η Ερατώ –η νοικοκυρά από κάτω– μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε…

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή, παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος-έκπληξη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
Σκηνικά: Ματίνα Μέγκλα
Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μηνάς Μινατσής
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής
Θεατρικές επιχειρήσεις: Κάρολος Παυλάκης
Υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας: Μαρένα Καδιγιαννοπούλου

Ερμηνεύει η Κατερίνα Διδασκάλου

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19:00
Κυριακή:20:30

Διάρκεια: 90΄χωρίς διάλειμμα

Θέατρο Μουσούρη
Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα
Τηλ. 210 3310936

Ώρες ταμείου: 10:30-13:30, 17:00-21:30 (Δευτέρα έως Κυριακή)

Τιμές εισιτηρίων
€ 22 (πλατεία)
€ 18 (εξώστης)
€ 16 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ κάθε Τετάρτη)
€ 13 (ανέργων κάθε Τετάρτη)

Προπώληση εισιτηρίων
Με χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας
-www.ticketmaster.gr
-Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8938111
Με μετρητά
-Εκδοτήρια θεάτρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here