Νίκος Πορτοκάλογλου – Νίκος Ζιώγαλας – Μανώλης Φάμελλος

«Με λίγη βοήθεια από τους φίλους μου», Σταυρός του Νότου

Γράφει ο Μάνος Τζωράκης
Φωτογράφηση : Μαρία Παπαγεωργίου


 

Τρεις τραγουδοποιοί διαφορετικών γενιών συνεργάζονται φέτος στο Σταυρό του Νότου. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Μανώλης Φάμελλος, “Δυο Νικολάδες κι ένας Μανόλης” για ένα ολόκληρο χειμώνα μαζί στη σκηνή υπόσχονται ένα χορταστικό πρόγραμμα που μοιάζει με γιορτή. Μαζί τους στα φωνητικά και η πολύ καλή Λιάνα Παπαλέξη. Το Music Corner βρέθηκε εκεί την προηγούμενη Παρασκευή και μοιράζεται μαζί σας τις εντυπώσεις του.

Συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια, οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες έχουν πολλές φορές συναντηθεί είτε συναυλιακά είτε δισκογραφικά με ξεχωριστά αποτελέσματα. Συνεπείς λοιπόν στην κοινή τους πορεία φρόντισαν να χτίσουν το φετινό τους πρόγραμμα πάνω στη δεδομένη τους χημεία.

Επιλέγοντας να βρίσκονται μαζί επί σκηνής στο μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς και διασκευάζοντας ευφάνταστα τα περισσότερα κομμάτια τους σε μορφή διφωνιών ή τριφωνιών, οι τρεις τραγουδοποιοί δόμησαν ένα πρόγραμμα παρεΐστικο και ομαδικό.  Παράλληλα ξεδιπλώνοντας ισότιμα τις πορείες τους, εμπλούτισαν εύστοχα με ιστορίες τα τραγούδια, εκμυστηρεύτηκαν παρασκήνια από τη γνωριμία τους και θυμήθηκαν  παρέα τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας τους. Κατάφεραν έτσι να μετατρέψουν το πρόγραμμά τους σε γιορτή, σε μια δική τους μάζωξη όπου με καλεσμένο τους το κοινό μοιράστηκαν τη χαρά της καλλιτεχνικής τους φιλίας. Γι’ αυτό πολύ σωστά απέφυγαν να επιμείνουν στις καινούριες δουλειές τους που δεν έχουν κάνει ακόμα αίσθηση, κερδίζοντας απόλυτα τη διαρκή συμμετοχή του κόσμου στη γιορτή τους.

Καθοριστικός στην επιτυχία της σύμπραξης ο ρόλος της εξαιρετικής ορχήστρας και των ενορχηστρώσεων οι οποίες προσέδωσαν εννιαίο ύφος και ομοιογένεια στα κομμάτια χωρίς να τα ισοπεδώσουν. Πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έδεσαν τα τραγούδια του κάθε τραγουδοποιού διατηρώντας ακέραια την ταυτότητά του καθενός χωριστά.

Ως δυνατότερες στιγμές του –ούτως ή άλλως επιτυχημένου- προγράμματος θα ξεχώριζα το ερμηνευτικό ντεμπούτο του Πορτοκάλογλου στο λιτά ενορχηστρωμένο “Δεν είναι αργά” από το Μπραζιλέρο, την ερμηνεία- έκπληξη του Ζιώγαλα στο «Jealous guy» του John Lennon και την πολύ αισθαντική σύμπραξη Φάμελλου- Πορτοκάλογλου στο ολοκαίνουριο “Αγάπη σ’ εμένα” (Φάμελλος στη φωνή, Πορτοκάλογλου στο πιάνο). Μόνο αρνητικό η απουσία διαλείμματος. Τρεισήμιση ώρες χρειάζονταν οπωσδήποτε μια μικρή παύση για «επανεκκίνηση» του κόσμου…

Μέχρι 13 Φλεβάρη…

Σταυρός του Νότου

Θαρύππου & Φραντζή, Νέος Κόσμος

Τηλ. 210 9226975


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…
*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here