7/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με τα μέτρα να ανακοινώνονται κάθε μέρα και να είναι σκληρότερα κάθε φορά, με την κυβέρνηση να παραπαίει και να μη μπορεί να τηρήσει ούτε καν μια κοινή γραμμή σε επικοινωνιακό επίπεδο, με τα media να προσπαθούν να «συμπλεύσουν» με τις κυβερνητικές επιλογές δικαιολογώντας κάθε κυβερνητική απόφαση ως «απαραίτητη για να μη χρεωκοπήσουμε» ή ως «υποδεικνυόμενη από την τρόικα», αναρωτιέμαι πολλές φορές πόσο και πόσα ακόμα θ’ αντέξει ο Έλληνας πολίτης.

Η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί μειώνονται δραματικά, οι φόροι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, η αγορά ασφυκτιά, τα λουκέτα είναι καθημερινή ρουτίνα, οι επιταγές έχουν μετατραπεί σε «χαρτοπόλεμο», η εγκληματικότητα έχει φτάσει σε επίπεδα άνευ προηγουμένου. Μισθωτοί και συνταξιούχοι προσπαθούν να βάλουν μια τάξη στη ζωή τους με τα νέα δεδομένα. Να μειώσουν δαπάνες, να επαναδιαπραγματευθούν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων, να εξοικονομήσουν ό,τι μπορούν απ’ όπου μπορούν. Επαγγελματίες και έμποροι προσπαθούν να περισώσουν τις επιχειρήσεις τους, κυνηγάνε τους πελάτες «με το ντουφέκι» μπας και καταφέρουν να σταθούν στη δουλειά αυτή την τραγική περίοδο. Και οι κύριοι της κυβέρνησης μειώνουν αμοιβές, αυξάνουν φόρους, εφευρίσκουν τρόπους για να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη μας να πάρουν το τελευταίο λεπτό που μας έμεινε.

«Λεφτά υπάρχουν», διακήρυσσε προεκλογικά ο σημερινός Πρωθυπουργός. Παλιότερα νόμιζα ότι αναφερόταν στη γενέτειρά του, την Αμερική, όπου, παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα, λεφτά υπάρχουν. Τελικά κατάλαβα ότι ο Κος Παπανδρέου αναφερόταν στα δικά μας λεφτά. Στους λιτούς μισθούς των Ελλήνων. Στις οικονομίες μιας ζωής. Στις περιουσίες που δημιουργήθηκαν με στερήσεις, με δύο και τρεις δουλειές, με κόπο και αίμα. Γιατί όσοι πράγματι έχουν λεφτά σήμερα, όσοι έκαναν περιουσίες και μπορούν να τις διατηρήσουν, είναι εκείνοι που επί σειρά ετών λυμαίνονταν τα δημόσια ταμεία. Όσοι φοροδιέφευγαν συστηματικά. Όσοι δεν εξέδιδαν αποδείξεις. Όσοι «έτρωγαν» παρέα με τον Κο Πάγκαλο. Αυτοί που συνεχίζουν να μην αισθάνονται τα μέτρα, επειδή απλά τα μέτρα αυτά δεν τους συμπεριλαμβάνουν. Μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι και επιχειρηματίες που εμφανίζονται με εισοδήματα μικρότερα ενός μισθωτού ενώ έχουν τεράστιες περιουσίες και καταθέσεις εκατομμυρίων. Πρώην Πρωθυπουργοί και Υπουργοί, βουλευτές μπλεγμένοι σε σκάνδαλα, Διοικητές Δημοσίων Οργανισμών, Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Διευθυντές Προμηθειών, ακόμα και «απλοί» υπάλληλοι που είχαν δικαίωμα υπογραφής σε θέματα προμηθειών, χρηματοδοτήσεων, διαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων. Επίορκοι εφοριακοί, γιατροί του ΕΣΥ και υπάλληλοι που κατέχουν «ευαίσθητες» θέσεις.

Από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κανένας πολιτικός δεν εγκατέλειψε την πολιτική ζωή του τόπου χωρίς να αφήσει περιουσία πίσω του. Περιουσία που δεν δικαιολογείται από τις θέσεις που τυχόν κατέλαβε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Ακόμα κι αν κάποιοι δεν άφησαν επαρκή και απτά «στοιχεία» της απιστίας τους προς τον Ελληνικό λαό, είναι επειδή σπατάλησαν αλόγιστα ποσά σε προσωπικές απολαύσεις ή τα έκρυψαν καλά πίσω από κωδικούς σε τράπεζες του εξωτερικού. Ωστόσο, κανένας από αυτούς δεν σκέφτηκε ποτέ να ζητήσει από τη Γερμανία την αποπληρωμή του δανείου των 3.500.000.000 γερμανικών μάρκων που πήρε η κατακτήτρια Γερμανία από την κατεχόμενη Ελλάδα το 1943. Γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στα παγκόσμια πολεμικά χρονικά που δάνεισε τον κατακτητή της!!! Και έκτοτε κανένας πρωθυπουργός, κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν τόλμησε να θίξει το θέμα του δανείου. Δίνοντας το δικαίωμα σήμερα στην Κα Μέρκελ να μας λοιδορεί. Να ζητάει από τους εταίρους να βοηθήσουν την «πτωχή Ελλάδα» επειδή είναι κρίμα να πτωχεύσει. Κι επειδή θα συμπαρασύρει και την ίδια μαζί με το Ευρώ. Οι Γερμανοί, που ποτέ δεν συγχώρεσαν την Ελλάδα για το …λάθος της να τους αντισταθεί πιο σθεναρά από κάθε άλλο λαό επί Χίτλερ, βρήκαν τον τρόπο να την υποδουλώσουν οριστικά. Με οικονομικούς όρους και τη βοήθεια των απανταχού εχθρών της Ελλάδας.

Πόσο ακόμα θ’ αντέξουμε;

Πόσα ακόμα θ’ αντέξουμε;

Μέχρι πότε θα σκύβουμε το κεφάλι;

Μέχρι πότε θα ψηφίζουμε πολιτικούς που είναι πιόνια των εχθρών μας;

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι γνωστό ότι από τους “νήπιους” συντρόφους του Οδυσσέα κανένας δεν γύρισε σπίτι του. Ένας σημαντικός αριθμός έμεινε ξεχασμένος στη χώρα των ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ. Οι δε μνηστήρες, τα καθόλου ευγενή “αρχοντόπουλα” της Ιθάκης, πλήρωσαν με τη ζωή τους τα ληστρικά φαγοπότια στο σπίτι του Οδυσσέα. Όσο για τους τωρινούς, θα μπορούσαν να προταθούν ποινές φυλάκισης, στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευσης περιουσιακών στοιχείων, έτσι για αρχή… Μερικοί υπαίτειοι θα έπρεπε να δικαστούν και για εσχάτη προδοσία και μερικοί άλλοι να τους αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here