Ένα μουσικό ταξίδι στο έργο του Μάνου Ξυδούς (βασικό μέλος των Πυξ Λαξ) ή αλλιώς “Πρίγκιπα της δυτικής όχθης” όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, κυκλοφορεί από την Minos Emi / Universal.

Μουσικός παραγωγός, συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, ο Μάνος Ξυδούς χάραξε την δική του μοναδική πορεία στην ιστορία της μουσικής και είναι υπεύθυνος για πολλά διαμάντια της Ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας. Ο ίδιος στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με το συγκρότημα Dreamer and the Full Moon και τo τραγούδι “Sandrina”, βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των Ευρωπαϊκών charts με πωλήσεις πάνω από 50.000 αντίτυπα στο εξωτερικό.

Ως παραγωγός δούλεψε μαζί με τους Παύλο Σιδηρόπουλο, Μουσικές Ταξιαρχίες, OPA, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιάννη Χαρούλη, Jethro Tull, Scorpions, Ian Gillan (Deep Purple).

Έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Νταλάρα γράφοντας το εμπορικότερο cd single της ελληνικής μουσικής «Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν», τους Χάρη & Πάνο Κατσιμίχα, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Πασχάλη Τερζή, τον Βασίλη Καρρά, την Σωτηρία Λεονάρδου, τον Ψαραντώνη και πολλούς άλλους. Από τον χώρο του ξένου ρεπερτορίου με τους: Ian Gillan, Sting, Eric Burdon (Animals), Gordon Gano (Violent femmes), Marc Almond, Steve Wynn, I Muvrini.

Ήταν ένας άνθρωπος ταπεινός, πράος, ακομπλεξάριστος και θα τον ακολουθούν πάντα η γλυκύτητα και το βάθος του σαν καλλιτέχνης αλλά και σας άνθρωπος.

Το 1989 ως στέλεχος της Minos Emi ανέλαβε την παραγωγή των πρωτοεμφανιζόμενων Πυξ Λαξ και μετά από λίγο καιρό συμμετέχει ο ίδιος ως βασικό τους μέλος, γράφοντας και τραγουδώντας πολλά από τα πιο γνωστά, δημοφιλή και λαϊκότροπα τραγούδια τους.

Μια αντιπροσωπευτική επιλογή αυτών των επιτυχιών του Μάνου Ξυδούς (Άστην να λέει, Λένε για μένα, Χάθηκες Αλήτισσα, Πούλα με κ.α.), εμπεριέχονται στο album “Μάνος Ξυδούς ο Πρίγκιπας της Δυτικής Όχθης».

Μια ιδιαίτερη συλλογή τραγουδιών με σκοπό να ακουστεί και να μαθευτεί και στο ευρύ κοινό αλλά και στους νεότερους, ένα μέρος του έργου του Μάνου με ένα λαϊκό τρόπο, τον οποίο έχει υποστηρίξει πολύ και ο ίδιος. Ο Μάνος ήταν πάντα υπέρ της άποψης πως το ροκ και το λαϊκό μπορούν να συνυπάρχουν πολύ όμορφα και δημιουργικά. Δεν τον ένοιαζε τόσο ποιος θα τραγουδήσει τα τραγούδια του αλλά πως!

Δεκαέξι νέες εκτελέσεις λοιπόν από πολύ δημοφιλείς ερμηνευτές, ένα καινούριο τραγούδι από τον Νίκο Μακρόπουλο (Πες μου τι έκανα) καθώς και τρεις υπάρχουσες εκτελέσεις. Συνολικά 20 τραγούδια σε αυτή την πλήρη μουσική συλλογή που αποτίνει φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδούς.

Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Καρράς, Δημήτρης Επόγλου

Συμμετέχουν:
Δήμος Αναστασιάδης, Σταμάτης Γονίδης, Χρήστος Δάντης, Βασίλης Καρράς, Νίκος Μακρόπουλος, Χρήστος Μενιδιάτης, Δημήτρης Μητροπάνος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Έλενα Παπαρίζου, ΠΥΞ ΛΑΞ, Στέλιος Ρόκκος, Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Σαμπάνης, Τάμτα, Χρήστος Χολίδης, Goin’ Through, Onirama, Stavento.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here