Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα κυκλοφορούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου ένα ep με 4 τραγούδια και τίτλο “Όγδοη Μέρα”.

Κυκλοφόρησε μόλις το video-clip του “Johnny“, ενός από τα τραγούδια του ep.

Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα επιστρέφουν στις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες με το ep «Όγδοη Μέρα» που περιλαμβάνει 4 καινούργια τραγούδια του πενταμελούς συγκροτήματος από τη Θεσσαλονίκη.

Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα δημιουργήθηκαν το χειμώνα του 2015 και πολύ γρήγορα έκαναν αισθητή την παρουσία τους μέσα από μια σειρά εκρηκτικών συναυλιών σε Φεστιβάλ, συναυλιακούς και Κοινωνικούς χώρους.

Η πρώτη αυτή φάση της πορείας τους κορυφώθηκε με την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο το όνομα τους. Το “Ψύλλοι στ’ Άχυρα” κυκλοφόρησε από την Puzzlemusik το 2018, σύστησε το συγκρότημα σε ένα ευρύτερο κοινό, διεύρυνε το ακροατήριο τους, ενώ πήρε και πολύ καλές κριτικές. Πολλά τα τραγούδια του άλμπουμ που αγαπήθηκαν από τους fans του συγκροτήματος με το “Το Βαλσάκι του Κακού Εαυτού” να ξεχωρίζει τελικά περισσότερο και να τους χαρίζει και νέους φίλους.

Το νέο υλικό που παρουσιάζεται στο ep “Όγδοη Μέρα” βρίσκει το συγκρότημα με το ίδιο πάθος που το χαρακτήριζε από νωρίς, ανανεωμένο όμως ηχητικά, με την τρομπέτα (όργανο που στο παρελθόν είχε περιστασιακή παρουσία στις ηχογραφήσεις τους) να υπάρχει πλέον σε όλες τις ενορχηστρώσεις τους πλάι στις ηλεκτρικές κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα.
Οι Ψύλλοι έχουν περάσει στην επόμενη φάση της πορείας τους. Οι επιρροές του παρελθόντος τους έχουν πια αφομοιωθεί και αποτελούν μόνο το εφαλτήριο για να αναπτύξουν τον δικό τους προσωπικό ήχο. Προσωπικός ήχος ο οποίος είχε ήδη φανεί από το ντεμπούτο τους και στην καινούργια τους δουλειά αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ, μέσα από 4 δεμένα τραγούδια με μελωδικές γραμμές που σου μένουν και δυνατούς στίχους.

Tracklist:
1. Ξέρω τι έκανες εκείνο τον Δεκέμβρη
2. Μυστικά
3. Johnny
4.Όγδοη Μέρα

Το “Johnny” κυκλοφόρησε σε σκηνοθεσία Αριστοτέλη Παπακωνσταντίνου.

Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα είναι:
Ηρακλής Δαΐτσης– κιθάρες, φωνή
Νίκος Βρύζας– κιθάρες, φωνητικά
Χάρης Κατόπης – μπάσο, φωνητικά
Σάκης Δρακούλης – τύμπανα
Γιώργος Λάλος – τρομπέτα

Μίξη – Mastering: Χρήστος Χαρμπίλας, Τίτος Καργιωτάκης, Ορέστης Πατσινακίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here