Μια παράσταση που στροβιλίζεται! Απλή, ξεκάθαρη, χειροπιαστή. Σαν λάμψη στα μάτια, σαν μυρωδιά, σαν γεύση στο στόμα.

Ο Δώρος Δημοσθένους στον Πυρήνα, τα Σάββατα 20 & 27 Φεβρουαρίου και 6 & 13 Μαρτίου δίνει τη δική του παράσταση «Δέκα και μισή, στην Αθήνα βράδυ», με τραγούδια που ξεπήδησαν από μια εικόνα, κι έγιναν συναίσθημα και μνήμη… Γιατί όλα τα τραγούδια είναι ταινίες για τ΄αυτιά ψιθυρίζει ο Tom Waits!

Κι ο Δώρος Δημοσθένους, ένας από τους καλύτερους νέους ερμηνευτές που έχουν εκτιμήσει οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συνθέτες, με ένα συνδυασμό χιούμορ, φρεσκάδας, μουσικού ενστίκτου και εκλεκτικού γούστου, στήνει μια παράσταση όπου το χτες γίνεται σήμερα.

Τραγουδάει το Puttinon the Ritz κι από τους αστραφτερούς διαδρόμους των μιούζικαλ μέχρι το Siboney και το 2046 του Wong Kar Wai, ή το Beautiful that way από την ταινία La vita è bella , η απόσταση είναι μηδαμινή… Moon River από το Breakfast at Tiffany´s, Ausencia βαθιά βγαλμένη από το Underground, αλλά και Doors, Beatles και Marianne Faithfull…

Από την παράσταση του Δώρου Δημοσθένους, δεν λείπουν βέβαια ούτε τα τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο, One for the road, όπως δε λείπουν και τα τραγούδια του Δ. Λάγιου, του Ν. Κυπουργού και του Δ. Σαββόπουλου. Ή το σεργιάνι στις φαρδιές λεωφόρους του Τσιτσάνη και σε έναν κόσμο υψηλής αισθητικής και πλούσιο σε συναισθήματα, αλλά και σε σπανιόλικα βαλσάκια της Κατοχής που σατιρίζουν τις ελλείψεις κι υπόσχονται εκπλήξεις…

Και μετά από όλα αυτά; Ενός λεπτού σιγή… Σαν να σβήνουν τα φώτα. Σαν φιλμ!

Τον Δώρο συνοδεύουν επτά εξαιρετικοί μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Σταύρος Καβαλιεράτος (μπάσο), Δημήτρης Παπαγγελίδης (κιθάρα), Γιάννης Μπούρας (ηλεκτρ. κιθάρα), Χρήστος Λιάτσος (κρουστά), Μιγκέν Σελμάνι (βιολί). Και μαντολίνο-ακορντεόν ο Αντρέας Τσεκούρας.

ΠΥΡΗΝΑΣ
Μιχαλακοπούλου & Διοχάρους 11
Παγκράτι
Τηλ. 210.7237150

Τιμή Εισιτηρίου: 10 Ευρώ

Ώρα έναρξης: 10.30 μμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here