Το Πεντάηχον, σε πρώιμο δισκογραφικό στάδιο και ενόψει ενός δημιουργικού χειμώνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανεβαίνει για την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Γυάλινου UpStage.

Ύστερα από την ψηφιακή κυκλοφορία του live album ‘Folk is Rock’ και στο πλαίσιο του ομώνυμου project τους, οι Πεντάηχον κάνουν στάση στην σκηνή του Γυάλινου UpStage για μια ιδιαίτερη βραδιά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Στον απόηχο του καλοκαιριού, φέρνουν την διάθεση τους για γλέντι και χόρο με φόντο τα πανηγύρια της επαρχίας αλλά ταυτόχρονα πειραματίζονται σε ένα fusion πλαίσιο έχοντας ως βάση την folk μουσική και τις ανεξάντλητες δυνατότητες που δίνει.

Ένα σχήμα με παραδοσιακή ταυτότητα και progressive folk χαρακτήρα σε ένα ιδιαίτερο project που καταρρίπτει τα στερεότυπα της παραδοσιακής μουσικής και την γεφυρώνει με την world, ethnic & jazz, τονίζοντας πτυχές της, όπως η ενορχήστρωση, ο αυτοσχεδιασμός, η δεξιοτεχνία και το συναίσθημα.

Πεντάηχον:
Πέντε ήχοι, πέντε άνθρωποι, πέντε προσωπικότητες. Με μια κοινή συνιστώσα. Την ανάγκη για έκφραση, πειραματισμό, σύνθεση και μουσική συνύπαρξη στον χώρο της λαϊκής κουλτούρας και της ζώσας παράδοσης των Ελλήνων.

Η μπάντα συστάθηκε και συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό στα τέλη του 2014 και απαριθμεί μέχρι τώρα εκατοντάδες συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και μουσικά φεστιβάλ στην Αθήνα, την επαρχία αλλά και το εξωτερικό. Η εκτενής μελέτη της πλειονότητας των μουσικών ηχοχρωμάτων ανά την Ελλάδα αποτελεί διαρκή αναζήτηση για το σχήμα, με αποκορύφωμα την έμπνευση για σύνθεση.

Ως αποτέλεσμα αυτών, έρχεται η δημιουργία ενός χαρακτηριστικού ύφους το οποίο θα αποτελεί γνώρισμα και ιδίωμα του σχήματος προς το ευρύ κοινό.

Αγγελική Παρδάλη – Σαντούρι, Τραγούδι
Χάρης Λύγκος – Βιολί, Φωνητικά
Πάνος Σκουτέρης – Πνευστά, Τραγούδι
Παναγιώτης Σταθάκης – Λαούτο,Φωνητικά
Κώστας Καραμέσιος – Κρουστά, Φωνητικά

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος 5€ με μπύρα / κρασί
6€ με ποτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here