26/10/2010
Ρεπορτάζ – Φωτογράφηση Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Δε θα μπορούσε να επιλεχθεί καλύτερος χώρος για την παρουσίαση του 4ου προσωπικού album του συγκροτήματος Palyrria από το πολυεθνικό κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το “6 D.O.G.S.” στο Μοναστηράκι. Ένα συγκρότημα που αποτελείται από άτομα πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων και που έχει αρκετές διεθνείς επιτυχίες, ταιριάζει σίγουρα στο γενικότερο κλίμα της περιοχής!

Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα …ανέκδοτο από τον Misha, ο οποίος θέλησε να ζεστάνει λίγο την ατμόσφαιρα και να καλέσει όσους ήταν έξω από το μαγαζί να μπουν για να ξεκινήσει το πρόγραμμα! Χρειάστηκε, όμως, τη βοήθεια του drummer, Τσίκο, αφού όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος «δε το έχει και πολύ με τα ανέκδοτα»!

Αμέσως μετά, ξεκινάει η παρουσίαση του cd «Electrifying Nature» με το πρώτο τραγούδι «Σύνδρομο». Και κάπως έτσι, εάν δεν έχεις ξαναδεί άλλη live performance του group εκπλήσσεσαι ευχάριστα με το “καλημέρα”, αφού όλο το μαγαζί αρχίζει άμέσως να κουνιέται ρυθμικά υπό τους ηλεκτρονικούς ήχους της μπάντας.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των νέων τους τραγουδιών, πάνω στη σκηνή τα πρόσωπα συνεχώς εναλλάσσονται. Φεύγει ο τραγουδιστής, ανεβαίνει η χορεύτρια, αλλάζουν θέσεις, και γενικά τίποτα δε φαίνεται να μένει στη θέση του, καθώς η μουσική παρασύρει τους πάντες στον χορό.

Εκτός από τα νέα τραγούδια του δίσκου, έπαιξαν και παλιότερες επιτυχίες, μη αφήνοντας το κοινό να πάρει ανάσα ούτε λεπτό! Νιώθοντας όμως τη ζέστη, την πολλή ζέστη εντός του μαγαζιού, «αναγκάστηκαν» τελικά να κάνουν ένα 5λεπτο διάλειμμα για να πάρουν και οι ίδιοι μια ανάσα. Στο μεταξύ, όμως, ακουγόντουσαν και πάλι τραγούδια από το “Electifying Nature”, σε playback μέχρι να ξεκινήσει ξανά η δυνατή performance του group, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα για τον κόσμο να προμηθευτεί το τελευταίο ή και κάποιο παλιότερο cd του συγκροτήματος εντός του μαγαζιού.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν άλλαξε και πολύ. Η παρουσίαση των νέων τους τραγουδιών συνεχίστηκε και το κοινό, το οποίο τα ήξερε ήδη στην πλειοψηφία του, ενθουσιάζεται με κάθε ήχο και να συνεχίζει τον χορό ακόμα πιο έντονα.

Φυσικά, δε πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην …guest εμφάνιση της βραδιάς, η οποία δεν ήταν άλλη από ένα χαριτωμένο μικρό …σκυλάκι, το οποίο ανέβηκε αρκετές φορές επί σκηνής να “χορέψει” και αυτό με τη σειρά του με την electro μουσική του συγκροτήματος ή απλά να κάνει τη βόλτα του, κάνοντας περήφανο το αφεντικό του!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος μιας βραδιάς “αποκάλυψη”, αφού ήταν πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία να παρευρεθείς σε live των Palyrria και όχι απλά να ακούς το cd τους. Ίσως μπορείς να πλησιάσεις την αίσθηση αυτής της εμπειρίας αν ακούσεις πολύ δυνατά το cd, αλλά σε αυτήν την περίπτωση ίσως να έχεις πρόβλημα με τους γείτονες!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here