Τον Ιούλιο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ένα νέο μουσικό φεστιβάλ, το Samano Festival που επρόκειτο να λάβει χώρα στη Λίμνη Μουσών, στην Άσκρη Βοιωτίας. Κόντρα στην δυστοπία που έχει δημιουργήσει η πανδημία του Covid19 και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αποφάσισε να στήσει για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι μια μουσική γιορτή όπως την ονειρεύτηκε.

Τις τελευταίες ημέρες όμως τα νέα για την αύξηση των κρουσμάτων και τα αυξανόμενα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές, έδειξαν ότι το φεστιβάλ έπρεπε να μετατεθεί – κυρίως λόγω της διάρκειας και του μεγέθους του- και να πραγματοποιηθεί σε μια χρονική περίοδο που οι συνθήκες θα επιτρέψουν κάτι τόσο μεγάλο και μαζικό.

Η ομάδα της διοργάνωσης, οι συνεργάτες και όλοι όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίησή του ευχαριστούν τους καλλιτέχνες για τη διάθεση συμμετοχής, το κοινό για την στήριξη και τα media για την προβολή. Μέχρι να έρθει η στιγμή να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ όπως το ονειρευτήκαμε, δίνουμε ραντεβού στις συναυλίες των καλλιτεχνών που τόσο αγαπάμε!

Μια νέα μουσική γιορτή, το Samano Festival πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, στη Λίμνη Μουσών, στην Άσκρη Βοιωτίας, σε ένα υπέροχο τοπίο.

Μόλις μισή ώρα από τη Θήβα και τη Λιβαδειά και μία ώρα από την Αθήνα, ο “θείος” Λεωνίδας Κουτσόπουλος, στήνει για πρώτη φορά ένα μουσικό φεστιβάλ όπως το ονειρεύτηκε. Ένα διήμερο γιορτής, με τους πιο αγαπημένους μας καλλιτέχνες, σε έναν ανοιχτό χώρο, κάτω από τον ουρανό, χωρίς φόβο και με διάθεση να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, να νιώσουμε ξανά ζωντανοί και δυνατοί. Και όπως έχει γράψει και ο Αγγελάκας «Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας». Το λέει και ο “θείος” Λεωνιδας.

Όλα ξεκίνησαν από την επιβεβλημένη «διακοπή» της καραντίνας, στην καρδιά της άνοιξης. Όταν όλα φάνταζαν απαγορευμένα και η επαφή ανέφικτη, ο «θείος» Λεωνίδας σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα web radio που θα μας έφερνε κοντά μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές που αγαπάμε. Το samano-radio.gr ανέβηκε μέσα σε λίγες ημέρες, στις αρχές του Απριλίου και το ταξίδι ξεκίνησε! Περισσότεροι από 400.000καθημερινοί ακροατές, 1.000.000 μοναδικοί επισκέπτες και μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων κάθε ηλικίας, νέοι, φοιτητές, λάτρεις του εντέχνου, του Παπακωνσταντίνου, του Μάλαμα, του Αγγελάκα, του Παυλίδη και τόσων ακόμη άρχισαν να συζητούν στο live chat, να σχολιάζουν και να προτείνουν αφιερώματα σε ξεχωριστούς δημιουργούς και δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας. Ο «θείος», με το δικό του μεράκι, ετοίμαζε τις καθημερινές playlists και έκανε και ο ίδιος εκπομπή κάθε βράδυ.

Η πρώτη σκέψη για το φεστιβάλ έγινε αμέσως μόλις βγήκαμε από το lockdown, τότε που η επιθυμία όλων για μια συναυλία, μια παράσταση, μια γιορτή με φίλους και αγαπημένους ήταν τεράστια. Η σκέψη έγινε υπόσχεση και λίγους μήνες μετά γίνεται και πράξη. Το πρώτο Samano Festival ξεκινά να στήνεται και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο ορισμένους από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες. Στη πανέμορφη Λίμνη Μουσών θα στηθεί ένα σύγχρονο stage με έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό, φροντισμένο ήχο και περιμετρικά της λίμνης, σε καθιστή διάταξη, θα φιλοξενείται το κοινό.

Δείτε τα πρώτα ονόματα του line-up του φεστιβάλ και μείνετε συντονισμένοι καθώς σύντομα θα ανοίξει η προπώληση και θα ανακοινωθούν και οι headliners. Την παρουσίαση του φεστιβάλ θα κάνει η ηθοποιός Έλλη Τρίγκου.

12 & 13 Σεπτεμβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν κάθε μέρα: 18.00

Ώρα Έναρξης: 20.00

LINE UP
Σάββατο 12/9
Φοίβος Δεληβοριάς

Αctive Member
Γιάννης Αγγελάκας – Νίκος Βελιώτης (Οι Λύκοι Επιστρέφουν)


Κυριακή 13/9
Χατζηφραγκέτα
Λεωνίδας Μπαλάφας
+ headliner TBΑ


Samano Festival
Λίμνη Μουσών, Βοιωτία
τηλ. 2262 067654

Τα εισιτήρια είναι θεάματος – δεν περιλαμβάνεται ποτό
Η κατανάλωση ποτού ή φαγητού είναι προαιρετική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here