Μια μοναδική συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Μανώλη Ρασούλη, 12 χρόνια μετά τον θάνατό του, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Φαληρικά 2023».

Τραγουδοποιός, ερμηνευτής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, ο Μανώλης Ρασούλης έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών.

Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους.

Στο αφιέρωμα που θα γίνει στο Π. Φάληρο συμμετέχουν φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και η νεότερη γενιά που παίρνει τη σκυτάλη και δίνει το δικό της στίγμα σε αγαπημένα κομμάτια, ερμηνεύοντας σημαντικά και πασίγνωστα τραγούδια του.

Σε αυτή την παράσταση, η Ελένη Βιτάλη, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Θάνος Ματζίλης, ο Κωνσταντίνος Στεφανής και η Ναταλία Ρασούλη θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του.

Συμμετέχει η Ελεάννα Βαρελά.

Μαζί τους συμπράττει η Ορχήστρα Ρυθμός, η οποία δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χιώτογλου, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της ορχήστρας.

Συγκεκριμένα η ορχήστρα υποστηρίζεται μουσικά από τους: Νώντα Αδάμο (ακορντεόν), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Ρίτα Ζωβοΐλη (κανονάκι), Μιχάλη Καζάνα (μπουζούκι), Ρισέλ Μέτα (κιθάρα), Ηρακλή Παχίδη (τύμπανα), Σταυρούλα Τρυφιάτη (καβάλ), Βαγγέλη Χάνο (μπάσο), Γιάννη Γκαβαρδίνα (σαντούρι), Μιχάλη Τσιντσίνη (κρουστά), Μαρίνα Κελαΐδώνη (φλάουτο) και Νίκο Χιώτογλου (πιάνο – διεύθυνση).

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20:30

Παραλία Μπάτη – Π. Φάληρο

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here