Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αναστολής των εκδηλώσεων και των δράσεών του λόγω covid-19, ο θεσμός του “Rhodes Summer Festival” επιστρέφει, για να δώσει πνοή Τέχνης και Πολιτισμού στο καλοκαίρι μας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που και φέτος διοργανώνει το “Fantasia Group” περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό συναυλιών, μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, καλύπτοντας όλο το φάσμα των προτιμήσεων του κοινού, υποσχόμενο μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου με τη μεγάλη συναυλία των Πυξ Λαξ στο Στάδιο “Διαγόρας” και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Πρόγραμμα επόμενων εκδηλώσεων:

ΙΟΥΝΙΟΣ
Παρασκευή 24.06. ΠΥΞ ΛΑΞ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ
Δευτέρα 04.07 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ
Τετάρτη 06.07 JOSEPHINE & FY – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ
Πέμπτη 14.07 ΠΕΡΣΕΑΣ & ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ -ΘΙΑΣΟΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ – – ΤΑΦΡΟΣ
Παρασκευή 15.07 ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ
Δευτέρα 18.07 ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Τετάρτη 20.07 ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ
Σάββατο 23.07 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ
Παρασκευή 29.07 ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Τετάρτη 03.08 ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Παρασκευή 05-08 ΜΑΔΑΓΑΣΚΆΡΗ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ–ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩNΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Κυριακή 07.08 ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ(φεστιβάλ Αθηνών) – ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣ.ΤΑΦΡΟΥ
Δευτέρα 08.08 . ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ(φεστιβάλ Αθηνών) – ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩNΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Παρασκευή 12 .08. ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ
Τέταρτη 17.08 ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΙΔΟΥ- ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Παρασκευή 19.08. ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ-
Τετάρτη 24.08. ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ-ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ
Τετάρτη 31.08 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΕΛΕΝΑ ΜΟΥΖΑΛΑ & ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΚΑΣΤΕΛΟ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 07.09 ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ
Τετάρτη 21.09 ΑΝΤΙΓΌΝΗ (φεστιβάλ Αθηνών) ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Πέμπτη 22.09 ΑΝΤΙΓΌΝΗ (φεστιβάλ Αθηνών) ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Σάββατο 24.09 ΠΑΡΤΥ ΛΗΞΗΣ TOY RHODES SUMMER FESTIVAL

Το “Rhodes Summer Festival” που ξεκίνησε το 2013 είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με επίκεντρο το νησί της Ρόδου, που έχει προσφέρει καλοκαίρια γεμάτα μουσική, θέατρο, τέχνες, ψυχαγωγία. Στο ενεργητικό του έχει να επιδείξει μετακλήσεις σημαντικών καλλιτεχνών, όλα αυτά τα χρόνια όπως, οι Buena Vista Social Club, ο Goran Bregovic, η Marianne Faithfull, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης και πολλοί άλλοι. Το 2019, το “Rhodes Summer Festival” βραβεύτηκε στην κατηγορία Τουρισμός και Πολιτισμός των “Tourism Awards” από την Μάγια Τσόκλη, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι, όχι μόνο να αποτελέσει πόλο έλξης των Ροδίων, αλλά να γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και παράλληλα, πρόταση πολιτιστικού τουρισμού για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού. Δεν περιορίζεται εκεί. Παράλληλος στόχος του φεστιβάλ είναι να υπάρχει και ένα έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ως αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων, καθιστώντας τον Πολιτισμό προσβάσιμο σε όλους.
Ενδεικτικά, τo καλοκαίρι του 2019, δράσεις κοινωνικής προσφοράς πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις, με την παροχή δωρεάν κοινωνικού εισιτηρίου στις ευάλωτες ομάδες, αλλά και με τις επισκέψεις καλλιτεχνών στις κοινωνικές δομές του νησιού, προσφέροντας χαρά και χαμόγελο σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Ενδεικτικά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε το Κέντρο «Ελπίδα», ο Κώστας Χατζής το Χαραλάμπειο γηροκομείο, οι Πυξ Λαξ και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ υπηρετούν με συνέπεια την συνεχή αναβάθμισή του. Το φετινό Rhodes Summer Festival 2022, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και λοιπών δράσεων, έρχεται να ενισχύσει και να παγιώσει το Φεστιβάλ, σε μια περιοχή που δικαίως έχει χαρακτηριστεί «σταυροδρόμι πολιτισμών», με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και την προσέλκυση επισκεπτών που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές και την ψυχαγωγία τους με μοναδικές εμπειρίες που μόνο η Τέχνη μπορεί να προσφέρει.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Μίχαλος. Υπεύθυνος Οργάνωσης Παραγωγής ο Παναγιώτης Μουζάκης. Υπεύθυνη Επικοινωνίας η δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη. Μαζί τους μία ομάδα συνεργατών που προετοιμάζουν μεθοδικά την κάθε φάση του Φεστιβάλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here