Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα

Η πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη παράσταση Rocky Horror Show, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου άνοιξε τις πόρτες της στο Αθηναϊκό κοινό μόλις λίγες μέρες πριν. Με μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών δίνει σάρκα και οστά σε ένα έργο θρύλο, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 μέχρι και σήμερα.

rocky_horror_show_official_2014_10_017

Βράδυ Σαββάτου και έξω απ τα ταμεία του θεάτρου Ρεξ αρχίζει να μαζεύεται κόσμος για να εξασφαλίσει το εισιτήριο της παράστασης. Είναι μυστήρια γοητευτικό το πώς ένας τόσο ιστορικός χώρος όπως είναι το θέατρο της οδού Πανεπιστημίου δένει τόσο αρμονικά με τις αναμφισβήτητα εκκεντρικές αφίσες του Rocky Horror Show. Η αίθουσα γεμίζει με θεατές όλων των ηλικιών, μεγάλοι, νέοι, παιδιά, άντρες ή γυναίκες και όλοι περιμένουμε το ίδιο! Να μεταφερθούμε μέσα από την εικόνα και τον ήχο σε εποχές που όλοι λατρέψαμε καλλιτεχνικά -κρυφά ή φανερά-.

rocky_horror_show_official_2014_10_003

Ο Γιώργος Μαζωνάκης σε ρόλο και παρουσία έκπληξη μας υποδέχεται στην παράσταση ως αφηγητής εγκληματολόγος. Σε αυτούς που τον γνωρίζουν καλά δεν προκαλεί εντύπωση αλλά φαντάζει ιδανικός στον ρόλο. Στυλάτος, επιβλητικός αλλά και κωμικός εκεί που χρειάζεται, κερδίζει επάξια το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου. Όλα δένουν τόσο προσεκτικά μεταξύ τους , το φουτουριστικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό σκηνικό, τα καλτ κοστούμια και η χορογραφία των ηθοποιών. Αισθητική που μόνο λίγοι καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Ρήγος μπορεί αναδείξει μεταφέροντας την ταυτόχρονα και στον κόσμο.

rocky_horror_show_official_2014_10_018_mazonakis

Εξαίρετοι ήταν οι Βασιλική Τρουφάκου (Magenta) και Ιβάν Σβιτάιλο (Riff Raff ) που κινούνται με απίστευτη άνεση πάνω στην σκηνή και τραβούν συνεχώς το βλέμμα των θεατών. Αντάξιοι στέκονται επίσης οι Τζένη Θεωνά και Μάξιμος Μουμούρης που κρατούν ρόλους κλειδιά και αποδίδουν περίτεχνα τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα των ηρώων.

rocky_horror_show_official_2014_10_001Τα λόγια περιττεύουν όταν μιλάμε για τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, έναν ηθοποιό που σε κάθε παράσταση θέτει τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Καθηλωτικός ως Frank ‘n’ Furter που μέσα από τα υπερβολικά του κοστούμια, την βελούδινη κίνηση του και το «εξωγήινο» ταπεραμέντο του αφήνει την βροντερή σφραγίδα του σε όλη την παράσταση.

rocky_horror_show_official_2014_10_014

Τέλος τα εύσημα πρέπει να δοθούν και στον μουσικό Δήμο Αναστασιάδη που επιμελήθηκε την ενορχήστρωση της μουσικής της παράστασης. Μια μουσική που έκανε τον κόσμο να χορεύει όλη την ώρα στα καθίσματα του, να χειροκροτεί συνεχώς ρυθμικά και να ξεσηκώνεται σε κάθε τραγούδι.

rocky_horror_show_official_2014_10_015

Είναι σίγουρα μια ξεχωριστή παράσταση για ένα πλέον ξεχωριστό κοινό… ή όπως λένε και οι πινακίδες έξω από τον πύργο του Frank ‘n’ Furter…

ENTER AT YOUR OWN RISK!

Καλή θέαση!

Φωτογραφίες από την παράσταση!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here