Η Ηρώ Σαΐα και ο Σταυρός Σιόλας, δύο φωνές με έντονα προσωπικό στίγμα, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα που αντλεί την έμπνευση του από τις ρίζες της μουσικής μας παράδοσης και φτάνει μέχρι την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία και φυσικά την προσωπική τους δισκογραφία. Τραγούδια που αγαπήσαμε και μας γυρνούν ένα ταξίδι στον χρόνο. Τραγούδια γνώριμα που ξυπνούν μνήμες. Αυτά και άλλα πολλά στήνουν το σκηνικό για ένα δυνατό έντεχνο – λαϊκό πρόγραμμα και δύο μοναδικές βραδιές στο Χαμάμ με δυο ξεχωριστούς ερμηνευτές.

saia_siolas_afisa_2014_10_001

Η Ηρώ Σαΐα ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι μέσα από την Σπείρα-Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη για να διαγράψει σύντομα την δική της πορεία με σημαντικές συνεργασίες. Αποκορύφωμα αυτή των τελευταίων ετών δίπλα στον Σταύρο Ξαρχάκο Ξαρχάκο (Αφιέρωμα στον M. Χατζιδάκι, Αμάν Αμήν, Αφιέρωμα στην Μελίνα, Νυν και αεί Τσιτσάνης, Μάνα μου Ελλάς). Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος ήταν μια ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης «Γυναίκα-Τριαντάφυλλο» στην Αθηναΐδα το 2010 και το πιο πρόσφατο «Λευκό Χαρτί» με το ομώνυμο τραγούδι, το «Μια βόλτα» και το «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις» να κερδίζουν το κοινό και τα ραδιόφωνα.

Ο Σταυρός Σιόλας ξεχώρισε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κερδίζοντας από κοινό και επιτροπή το βραβείο καλύτερου τραγουδιού αλλά και ερμηνείας με το τραγούδι «Της Άρνης το νερό». Μετρά τρεις δίσκους στο ενεργητικό του, πολλές σημαντικές συνεργασίες και τραγούδια που ξεπέρασαν τα όρια της έντεχνης εμβέλειας και ξεχώρισαν στο κοινό και τα ραδιόφωνα (Διόδια, Χωρίς Εσένα, Της άρνης το νερό κ.α.).

Μαζί με την Ηρώ Σαΐα και τον Σταύρο Σιόλα παίζουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτιδης (πιάνο), Σοφία Μουλακάκη (μπαγιάν), Δημήτρης Καζάνης (βιολί).

ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ

Παρασκευές 24 & 31 Οκτωβρίου 2014

ΧΑΜΑΜ
Δημοφώντος 97 Άνω Πετράλωνα
Τηλ.: 210 342 1212

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here