Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης σε μία μοναδική μουσική συνάντηση, το Σάββατο 5 Μαΐου, στη σκηνή του ΙANOY σε… «Ερμηνείες Γυμνές».

Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι γνωστή εδώ και χρόνια για την πρόθεση της να συνδυάζει στοιχεία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με την παράδοση της Μεσογείου. Διεθνώς καταξιωμένη, με σπάνιες ερμηνευτικές δυνατότητες, έχει μαγέψει με την ερμηνεία της τα ακροατήρια των χωρών που επισκέπτεται και έχει ενθουσιάσει τους πιο απαιτητικούς κριτικούς μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Ο Σπύρος Μάνεσης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών της τζαζ, με πολύχρονες σπουδές σε Ελλάδα και Ολλανδία και καλλιτεχνική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη.

Με τη συνάντησή τους στη σκηνή του Ιανού, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Σπύρος Μάνεσης επιχειρούν την αλληλεπίδραση διαφορετικών μουσικών κόσμων, όπου μεταξύ άλλων θα συνυπάρχουν η μουσική της Μεσογείου με τη μελοποιημένη ποίηση αλλά και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, της Λένας Πλάτωνος και άλλων κορυφαίων δημιουργών.

giannatou_2018_05

Λίγα λόγια για τις «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΥΜΝΕΣ στον ΙΑΝΟ»:
Μια σειρά πρωτότυπων μουσικών παραστάσεων που ετοιμάστηκαν και παρουσιάζονται αποκλειστικά στη μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ, σε συνεργασία με σημαντικούς έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές.

Η σκηνή «αδειάζει» και οι προβολείς ανάβουν για να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της μουσικής μέσα από την προσωπική οπτική και αισθητική των ίδιων των δημιουργών. Η ποίηση και οι στίχοι έρχονται σε πρώτο πλάνο μέσα από μια φωνή και ένα όργανο.

Σπουδαίοι και αγαπημένοι ερμηνευτές συμμετέχουν στις «Ερμηνείες Γυμνές στον ΙΑΝΟ», επιλέγοντας τραγούδια που αγάπησαν, τραγούδια που τους σημάδεψαν ακόμα και τραγούδια που δεν έχουν τολμήσει ποτέ ώς τώρα να πουν.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, σημαντικοί καλλιτέχνες τολμούν «Ερμηνείες Γυμνές» και συστήνουν στο κοινό αγαπημένα τους τραγούδια, αλλιώς.

Σάββατο, 5 Μαΐου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

IANOS
Σταδίου 24, Αθήνα
Τηλ. 210 3217810,

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ: Σταδίου 24 & στο Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι),και στο ianos.gr

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16 €

*Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here