Η Σαβίνα Γιαννάτου παρουσιάζει στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου στην Αγία Παρασκευή, την συναυλία με τίτλο «Πάω να πω στο σύννεφο», με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Η κορυφαία ερμηνεύτρια αποδίδει με μοναδικό τρόπο κάποια από τα πιό αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι έτσι όπως παρουσιάστηκαν στον ομότιτλο δίσκο της, διατηρώντας ακέραια την ουσία, την ποίηση και το βάθος του έργου του συνθέτη. Ταυτόχρονα όμως προσδίδει στα τόσο γνωστά αυτά τραγούδια μία νέα διάσταση ερμηνείας, ανανεώνοντας τη μουσική τους ουσία και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.

Προς την κατεύθυνση αυτή συγκλίνει και η ιδιαίτερη ενορχήστρωση της Δήμητρας Τρυπάνη καθώς και η λιτή, αισθαντική και αριστοτεχνική ερμηνεία των τεσσάρων μουσικών που τη συνοδεύουν και οι οποίοι είναι:

Eυγενία Καρλαύτη – πιάνο,
Τάσος Μισυρλής – βιολοντσέλο
Διονύσης Βερβιτσιώτης – βιολί
Μαρίνος Γαλατσινός – κλαρινέτο.

Θα παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια του δίσκου «Πάω να πω στο σύννεφο», η παράσταση όμως θα εμπλουτιστεί και με τους κύκλους τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι «Ματωμένος Γάμος», σε ενορχήστρωση του ίδιου του συνθέτη και «Μεγάλος Ερωτικός», σε ενορχήστρωση Θεόδωρου Κοτεπάνου.
Στην συναυλία συμμετέχει ερμηνευτικά ο Τάσος Μισυρλής.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20:30

Κήπος Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Μουσείο Αλέκου Κοντοπούλου
Αλέκου Κοντοπούλου 13 – Αγία Παρασκευή
Τηλέφωνο πληροφοριών: 2106395335

Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προσέλευσης.
Η προσέλευση αρχίζει 30 λεπτά πριν την έναρξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here