Ο Διονύσης Σαββόπουλος καλεί τον Γιώργο Νταλάρα και τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Άλσος για μια παράσταση αφιερωμένη στη λαϊκή κιθάρα.

Ο Γιώργος Νταλάρας, εκτός από τη λαμπρή πορεία του ως τραγουδιστή, είναι δεξιοτέχνης κιθαριστής και στην παράσταση αυτή έρχεται να φωτίσει την βιωματική του σχέση με την κιθάρα και τους λαϊκούς κιθαρωδούς.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, εκτός από εξαίρετος μουσικός που εργάζεται συστηματικά γύρω από την λαϊκή κιθάρα, είναι και ακαδημαϊκός δάσκαλος και έχει πρωτοστατήσει στο να αναγνωριστεί το μουσικό αυτό όργανο από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ως οικοδεσπότης θα επιμεληθεί της συζήτησης επί σκηνής, θα παίξει και θα τραγουδήσει με τους δυο ομότεχνους του.

Όλοι μαζί ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με τραγούδια και αφηγήσεις σαν ένα μαγικό μάθημα, σε μια μοναδική βραδιά στο Άλσος. Σε κάποια τραγούδια, θα τους συνοδεύσει ο Αχιλλέας Περσίδης, ο σπουδαίος αυτός κιθαρίστας σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του.

Συνδυάζοντας τις γνώσεις και τη βιωματική τους σχέση με το μουσικό όργανο που είναι δεμένο με την εξέλιξη της ελληνικής λαϊκής μουσικής, την αγάπη και το μεράκι τους, δημιούργησαν μια vintage παράσταση, στην οποία αναδεικνύουν ο καθένας τα ταλέντα που τους έκαναν να ξεχωρίσουν αλλά και αθέατες πλευρές που δεν είναι πάντα γνωστές στην πορεία ενός καλλιτέχνη.

Λίγα λόγια για την λαϊκή κιθάρα
Ο όρος λαϊκή κιθάρα περικλείει τόσο τον ειδικό τύπο κατασκευής του οργάνου (πιο μικρόσωμη από την ακουστική κιθάρα, με διαφορετικό τρόπο τοποθέτησης των καμαριών στο καπάκι), αλλά κυρίως την ιδιαίτερη τεχνική παιξίματος προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της λαϊκής μας μουσικής. Η λαϊκή κιθάρα, παρούσα σε κάθε τύπο ορχήστρας από τις αρχές του εικοστού αιώνα έως σήμερα, είναι φορέας μιας σύνθετης μουσικής γλώσσας, που γνώρισε πολλά στάδια εξέλιξης. Αν και ήταν ένα ζωτικής σημασίας όργανο σε όλες τις μορφές της λαϊκής ορχήστρας, είχε κυρίως συνοδευτικό ρόλο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια εξέλιξης της λαϊκής μουσικής. Είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές, με απεριόριστες δυνατότητες και δυναμικά πολυφωνικό όργανο. Στα χέρια των λαϊκών μουσικών, γνήσια και όμορφη, λάμπει και εξελίσσεται, καθώς προσαρμόζεται στα πολιτιστικά και αισθητικά μουσικά δρώμενα της Ελλάδας.

Συντελεστές
Φώτα: Μαρία Βενετάκη
Ήχος: Βαγγέλης Κουλούρης, Αντώνης Ζαχόπουλος
Εικαστική επιμέλεια χώρου: Μανώλης Παντελιδάκης, Ρωμανός Σαββόπουλος
Εικαστικό αφίσας: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Γραφίστας: Αντώνης Γλυκός
Project Management: WELL ART LIVE

Παρασκευή, 15 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21:00

ΤΟ ΑΛΣΟΣ
Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8227471

Τιμές εισιτηρίων
Α΄ ΣΕΙΡΑ: 40 €
A΄ ΖΩΝΗ: 33 €
Β΄ ZΩΝΗ: 27 €
ΟΡΘΙΟΙ: 15 € (M.Π.)
ΠΙΣΩ ΕΞΩΣΤΗΣ (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ): 20 € (Μ.Π.)

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν εισιτήριο εισόδου και δεν περιλαμβάνουν ποτό. Ποτό συμπεριλαμβάνεται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες αναγράφεται Μ.Π.

Προπώληση
-ticketservices.gr & tickets.public.gr
-σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
-εκδοτήριο Ticket Services: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, Αθήνα
– τηλεφωνικά: 210 8227471

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here